В особистих селянських господарствах Кропивницького району Кіровоградщини досліджують рогату худобу

За матеріалами інтернет-видань 28.05.2024 1122
В особистих селянських господарствах Кропивницького району Кіровоградщини досліджують рогату худобу

На території Кропивницького району Кіровоградщини тривають ветеринарні обробки та дослідження тварин, що утримуються в особистих селянських господарствах громад. Велику рогату худобу (ВРХ) досліджують на лейкоз, бруцельоз та туберкульоз,  дрібну рогату худобу (ДРХ) – на бруцельоз, також тварин щеплюють проти сибірки.
За результатами серологічних досліджень проб крові від ВРХ підтверджено захворювання на лейкоз у 4-х голів корів на території району. Наразі спеціалісти ветеринарної медицини проводять заходи у дворогосподарствах відповідно до вимог Інструкції з профілактики та оздоровлення великої рогатої худоби від лейкозу.
Заходи з оздоровлення господарств проводять і в разі виявлення/підтвердження у тварин інших хвороб (наприклад, бруцельозу чи туберкульозу).
Бруцельоз, туберкульоз та сибірка є зоонозами, тобто захворюваннями, які здатні передаватися від тварини до людини. Що ж стосується лейкозу, то для людини становить небезпеку вживання м’яса або ж молочних продуктів від хворої корови.

 

ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ