В порту Ізмаїла Швейцарія будує склади для зерна

За матеріалами інтернет-видань 04.01.2024 191

DSC02076-60555-60594

    Швейцарська компанія Harvest Commodities інвестувала у будівництво в Ізмаїльському порту власних зернових складів. Про це «БізнесЦензору» повідомив інвестор Harvest Commodities Нільс Троост.

Компанія інвестувала у будівництво власних складів, щоб сприяти зростанню експорту зерна.

«Наші інвестиції в місцеву інфраструктуру та логістику не тільки створюють робочі місця та приносять іноземну валюту в регіон, а й гарантують, що зерно з України й надалі відіграватиме важливу роль у забезпеченні продовольством споживачів із країн третього світу, включаючи Африку», — зауважив Нільс Троост.

   Водночас іноземний бізнес підтверджує, що зерно з України стало важливим як для підтримки бізнесу, так і для забезпечення країн, які потребують зерна. Попри війну та російські удари ініціатива Grain from Ukraine виявилась однією з історій успіху 2023 року. Це стало можливим завдяки співпраці ЗСУ, державних інституцій та іноземного бізнесу.

   За словами інвестора Harvest Commodities Нільса Трооста, «ми повністю повірили у цей проєкт і одразу погодилися бути одними з перших, хто співпрацюватиме з нашими українськими партнерами». Зокрема, два судна Harvest Commodities — M/V Riva Wind і M/V Arizona — одними з перших успішно вийшли з Одеського порту в межах Black Sea Grain Initiative у серпні 2023 року. Вони поставили на світові ринки 110 тис. т зерна.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ