В системі Прозорро.Продаж успішно відбулися перші земельні аукціони

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2021 210

Земельну ділянку несільськогосподарського призначення площею 0,23 га на аукціоні продала Кам’янка-Бузька міська рада Львівської області. Участь у торгах взяли три учасники, стартова ціна збільшилася в більш ніж чотири рази — з 704 тис. грн до понад 3 млн грн.

Із початку листопада заявки на аукціони значно активізувалися – всього за тиждень 104 нових повідомлень. Таким чином, станом на сьогодні оголошено 510 земельних аукціонів.  Площа земельних ділянок, які виставлені на торги,  сягає майже 2,3 тис. га. Зараз вони оцінюються в 245 млн грн.

Всі організатори земельних торгів державної чи комунальної форми власності можуть звертатись до акредитованих в системі “Прозорро.Продажі” майданчиків для оголошення аукціонів. Перелік таких майданчиків завжди доступний на сайті prozorro.sale

Лідери з продажу права на оренду землі та її відчуження змінюються щотижня. Так, наразі Одеська, Черкаська, Кіровоградська, Львівська, Чернівецька оголосили найбільше аукціонів із оренди землі. А Київська, Закарпатська, Львівська, Одеська, Чернівецька – з продажу землі несільськогосподарського призначення (продаж земель с/г призначення державної та комунальної власності заборонений).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ