В справі про хабар S500 тисяч замміністра Хейла вже четверо підозрюваних, - ЦПК

За матеріалами інтернет-видань 13.08.2024 149
В справі про хабар S500 тисяч замміністра Хейла вже четверо підозрюваних, - ЦПК
   На фото ліворуч - міністр енергетики Герман Галущенко. Поряд з ним - його заступник Олександр Хейло.
   Згідно з розподілом обов’язків, Хейло координує роботу вугільної галузі та "опікується проблемними питаннями шахтарів".
   Доопікувався до того, що антикорупційні органи затримали Хейла на хабарі в 500 тисяч доларів!
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Взамін, за даними слідства, він обіцяв дозволити вивезти гірничо-видобувне обладнання з прифронтового району Донеччини на шахти, які розташовані на Заході країни.
   До речі, Міненерго та СБУ пишуть, що міністр Галущенко буцімто... посприяв затриманню свого заступника.
   Цікаво, що у повідомленні НАБУ і САП про це немає ЖОДНОГО слова. Про таке сприяння пишуть лише СБУ та прокуратура, які на 100% залежні від Офісу президента.
 Учора судді ВАКС обрали запобіжки фігурантам гучної справи про хабар в 500 тисяч доларів.
   На даний момент підозрюваними є заступник міністра Олександр Хейло, його довірена особа Сергій Пилипчук, ексдиректор Селидіввугілля Сергій Кобиляцький, а також керуючий Миколаївської електропостачальної компанії Євгеній Лут.
   За словами прокурора, радник директора Волиньвугілля Венгрин нібито вирішив отримати для підприємства обладнання із прифронтового Покровська. Фактично без згоди керівництва це питання вирішити було не можливо.
   У березні 2024 року Пилипчук повідомив Венгрину, що за позитивне рішення про передачу устаткування потрібно надати хабар. На цій зустрічі у ресторані нібито також був присутній і Хейло.
   У липні 2024 року відбулась ще одна зустріч, на якій були присутні Пилипчук та Хейло. Пилипчук заявив, що Венгрин попросив "в тиждень по сотці віддавати, щоб не давили на нього".
   В підсумку учасники узгодили, що сума в 500 тисяч доларів буде передаватись упродовж 5 тижнів по 100 тисяч доларів. На записах зафіксована фраза Хейла, що "5 тижнів по 100 тисяч - то небезпечно".
   І 25 липня довірена особа Венгрина Павло Танчев передав Кобиляцькому перші 100 тисяч доларів. Кошти передавалися в готелі "Україна" у центрі Києва.
   Цікаво, що Пилипчук називав Кобиляцького в розмовах "Кобила" і що він раз в тиждень буде "получать зелень".
   Також у розмовах йшлось про те, що Кобиляцький привозив щомісячно "якісь копійки". Йшлося нібито про 300-400 тисяч грн щомісячних виплат Пилипчуку та Хейлу. І нібито такі кошти у керівництві міністерства могли отримувати і від інших вугільних підприємств.
   3а тиждень мали передати другий транш. Так як Кобиляцького в Києві не було, то гроші передавали через іншого посередника - Євгена Лута.
   Це відбулося на парковці ТРЦ Рівер Молл. Далі Лут поїхав на зустріч із Пилипчуком. Вони зустрілися в автомобілі. За версією слідства, там Лут передав кошти Пилипчуку.
Затримання відбулося ще через тиждень, під час передачі третьої частини хабаря і зустрічі Лута та Пилипчука в ресторані Фабіус.
   За даними прокурора, у Кобиляцького виявили 40 тисяч доларів. У Пилипчука також виявили 2 тисячі доларів ідентифікованих коштів. Загалом знайшли 142 тисячі доларів із переданих 300 тисяч.
   Крім того, ВАКС відправив у СІЗО підозрюваного Пилипчука із заставою у 65 млн грн та підозрюваного Лута із заставою в 7 млн грн.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ