В світі діє Другий фронт боротьби за Україну

Григорій Давиденко 22.03.2022 359
В Україну прибули боєприпаси із США

В Україну прибули боєприпаси із США Twitter/ Oleksii Reznikov

Підла війна рф в Україні сколихнула людей доброї волі до дій на підтримку українців. З різних країн світу надходить військова, грошова та гуманітарна допомога Збройним силам та вимушеним переселенцям. Щойно США повідомили, що додаткова військова допомога на суму 800 мільйонів доларів уже відвантажується Україні. А українські та польські активісти  тривалий час вимагають повної заборони торгівлі Європейського союзу із РФ, щоб не фінансувати війну. Вони наглухо заблокували кордон на польсько-білоруському пункті пропуску Кукурикі, аби його не перетнула жодна фура із товарами до білорусі та росії, утворилася багатокілометрова черга. Про це ЗМІ повідомила представниця ініціативної групи Наталія Панченко, яка перебуває на кордоні.

Вимога активістів до уряду Польщі та влади ЄС повністю заборонити постачання товарів до держави-агресора знайшла відгук у Варшаві: прем’єр Польщі Матеуш Моравецький закликав ЄС повністю припинити торгівлю з росією. А Шведський союз портових робітників щойно ухвалив рішення не працювати з російськими суднами, а також кораблями, що перевозять вантажі в російські порти. Блокада шведських докерів триватиме до закінчення російської агресії. Спілка вважає ці дії необхідним проявом солідарності з народом України.

Після виступу президента України Володимира Зеленського перед Кнесетом у столиці Ізраїлю Тель-Авіві в неділю, 20 березня, відбувся багатотисячний мітинг на підтримку України. Люди співали гімн України, тримали синьо-жовті прапори, плакати «Stop Putin».Кожних вихідних у Цюріху і Варшаві, Гаазі і Лондоні, Едмонтоні і Парижі, в Канберрі і Осло відбуваються численні мітинги протесту проти російської агресії, з вимогами до своїх урядів припинити торгувати з агресором. Узгоджену дію демократичного світу запропонував 5 президент України Петро Порошенко:

- Щодня, якщо путін не відводить свої війська, нам потрібні нові санкції. Санкції мають ставати ще більш пекельними, приборкувати агресивний потенціал росії. Бо справжнє пекло, на жаль, поки що в Україні, а не в росії, а треба, щоб було навпаки. І наріжним каменем цих санкцій має стати повне енергетичне ембарго. Бо лише з Європи в росію і лише за нафту і газ щогодини $50 млн дол. перераховується путіну, а потім витрачається на вбивство українців.

Карфаген, тобто москва, має впасти  економічно. Головна умова – єдність Першого Українського і Другого світового фронтів.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ