В трьох областях України знову удари по енергооб'єктах

За матеріалами інтернет-видань 17.10.2022 325
В трьох областях України знову удари по енергооб'єктах

17 жовтня вранці російські терористи вкотре атакували енергетичну інфраструктуру України в трьох областях. Повідомив Денис Шмигаль,  Прем‘єр-міністр України.
Зазначається, що зафіксовано 5 ударів дронами у Києві. Пошкоджено енергетичні об'єкти та житловий будинок. Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі в Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки.
За словами Валентина Резніченка, очільника Дніпропетровської ОВА, знову удар по енергетичній інфраструктурі. У Кам’янському районі. Пожежа і серйозні руйнування. На місці працюють рятувальники та спеціальні машини ДСНС.
Герман Галущенко, Міністр енергетики України прокоментував ранкові обстріли агресором української енергетичної та цивільної інфраструктури.
Він, зокрема,  зауважив, що внаслідок обстрілів учергове пошкоджено підстанцію, з якої живилась єдина лінія, що з'єднує Запорізьку атомну електростанцію з українською енергосистемою, внаслідок чого ЗАЕС знову знеструмлена і працює на дизель-генераторах.
 

«росіянам виявилося мало розбивати лише саму лінію, щоб знеструмлювати атомну станцію. Тепер вони випробовують нашу здатність швидко відновлювати електропідстанції. Такий ядерний шантаж країни-терориста не має залишитися без відповіді світової спільноти! Україна потребує захисту неба над своїми енергетичними об’єктами», – наголосив  Міністр енергетики.
 

За його словами, якщо українці зменшать споживання електроенергії упродовж дня, а особливо у вечірні години пік – з 17:00 до 23:00, «це допоможе відновити і підтримувати стабільність енергосистеми, яку так намагаються зруйнувати росіяни».


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ