В Україні аграрії виростили майже 29 млн. тонн овочів
Українські аграрії зібрали станом на початок листопада майже 29 млн. тонн овочів. Найбільше картоплі —21,2 млн тонн, а також 7,1 млн тонн капусти, огірків, помідорів, моркви тощо. Кожен регіон вніс свій посильний внесок до загального врожаю овочів.
Повідомило Мінагрополітики.
Зазначається, приміром, що аграрії Дніпропетровщини виростили 780 тис. тонн врожаю і стали лідерами в овочезбиранні, крім картоплі. У виробництві картоплі передували Житомирщина — понад 2 млн тонн та Хмельниччина — 1 млн 980 тис. тонн.
Найбільше помідорів виростили фермери Миколаївщини — 275 тис. тонн. Найрясніша капуста вродила у Львівщині — 234 тис. тонн, огірки у Київщині — 72,8 тис. тонн.
Цього року виробництво баштанних культур в Україні становило 283 тис. тонн, зокрема кавунів — 214 тис. тонн, динь — 69 тис. тонн. Баштанних найбільше зібрали сільгоспвиробники Дніпропетровської області. Тут виростили 64 тис. тонн динь та кавунів.
Міністерство аграрної політики та продовольства України
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я