В Україні через погодні умови ймовірна овочева криза

За матеріалами інтернет-видань 23.07.2024 168
В Україні через погодні умови ймовірна овочева криза

За словами власника ТОВ "СП"ПАЕК" Юрія Кормишкіна, на полі в Миколаївщині 45-47 градусів, температура грунту сягає 68-70 градусів. Не рятує навіть наявність поливу. Овочі просто печуться на сонці. Поливати вдень не можна, а тієї вологи, яку дають в нічний час недостатньо. Випаровування вологи складає 100%.

"У зв'язку з практично відсутністю світла, насосні станції, які забезпечують полив овочів, майже не працюють, а максимальне навантаження, яке ми даємо в нічний час при наявності декількох годин світла - скоро може взагалі вивести їх з робочого стану. Люди в таку спеку працювати не можуть. На полі залишається багато неякісного товару",- коментує ситуацію Юрій Кормишкін.

Згідно всіх прогнозів щодо врожайності овочевої продукції, які в компанії робили декілька тижнів тому, можна казати про ймовірну  овочеву кризу в країні.

"Хочу висловити свою думку у зв’язку із ситуацією по овочівництву Миколаївської, Херсонської та Одеської областей.  З аномальною спекою, яка накрила країну, особливо наш південь, змушений підняти питання кризової ситуації не тільки з урожайністю овочів, а й взагалі їх наявності. Це катастрофа, яка може сягнути загальнодержавного рівня. Усе горить!" - стурбований Юрій Кормишкін.

 

ПАЕК

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ