В Україні планується збільшити площі цукрового буряку

За матеріалами інтернет-видань 29.03.2023 335
В Україні планується збільшити площі цукрового буряку

Як зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, цього року в Україні планується збільшення посівів цукрового буряку. Також зростуть на 10-15% посівні площі під соняшник, сою і ріпак.  За його словами, восени 2022 року озимої пшениці посіяно через несприятливі погодні умови менше, тому  виробництво зернових культур зменшиться. Через дорогу логістику посівні площі кукурудзи скоротяться  на 10-12%.  
Зокрема, у Черкаській області планується збільшення площ під соняшником  до 259,6 тис.га. Площа технічних культур в області становитиме 446,8 тис.га. Це  на 24 тис.га більше минулорічної. Загалом у 2023 році планується посіяти 430,9 тис. га ярих зернових і зернобобових культур, що на рівні минулого року.
У Полтавській області загалом планують засіяти 1,4 мільйона гектарів площ, як і торік. Найбільше – кукурудзою та соняшником, соєю і ранніми зерновими. За словами Дмитра Луніна, начальника Полтавської ОВА, наразі під озимими в області – 228 тис. гектарів, із них 216 тис. – під пшеницею.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ