В Україні почалася масова міграція водоплавних птахів

За матеріалами інтернет-видань 12.03.2023 819
В Україні почалася масова міграція водоплавних птахів

Як повідомив Іван Русев, доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст  Національного природного парку "Тузлівські лимани" Одещини, він кілька днів поспіль спостерігає за масштабною міграцією птахів.


За словами Івана Русева, через Придунайські озера, Сасик, через Національний природний парк «Тузлівські лимани», дельту Дністра пролітають тисячні зграї водоплавних птахів, серед яких багато лисок, попелюхів, червоноволі казарки, білолобі гуси, лебеді кликуни та дуже рідкісні малі тундряні лебеді. Щодо останніх, як зазначає автор, попереду у них далекий край і довга дорога через зону бойових дій. Тундряні лебеді  гніздяться виключно в Тундрі росії, але восени на зимівлю обов'язково летять в Українське, Румунське та Болгарське Причорномор'я. У нашого  місцевого лебедя дзьоб червоний, а в тундряних - жовтий. І  розрізнити їх може не кожний.

"Міграція птахів - одне з найбільш вражаючих чудес природи! Неймовірні подвиги витривалості та наполегливості дозволяють птахам двічі на рік долати величезні відстані під час міграції. Перелітні птахи і траси їх перельоти  - це сигнали про здоров’я Природи та нашого довкілля. Антропогенні зміни на шляху далеких мігрантів, які перетинають декілька країн та середовищ існування, свідчать про більш широкі зміни навколишнього середовища, які вже стрімко відбуваються, особливо в зоні бойових дій. Ці зміни жорстоко торкнулись і ще торкнуться негативними наслідками", - зауважив професор.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ