В Україні скрізь шукають... послів

Григорій Давиденко 15.03.2023 489
На зображенні може бути: 1 особа, сидить, хмара та текст «24 канал уперше в ictopii кожен може стати послом украёни: кулеба анонсував новий механзм в M3C 21:06, 13 березня читать новость на русском кожен може подати заявку, щоб стати послом украйни колаж 24 каналу мнстерство закордонних справ уперше в ictopi йде на безпрецедентний крок. кожен охочий мае можливсть податися на посла украйни в одний 3 краïн св.ту.»
    В Україні черговий "зашквар" у владі. Вона раптом збагнула, що серед фахівців-дипломатів... катма гідних людей, аби предствляти нашу державу в інших країнах. Відтак міністр МЗС Дмитро Кулеба публічно оголосив, що "кожен охочий може податися на посла в іншій країні". Це нагадує сумновідоме "кожна кухарка має навчитися управляти державою". Чомусь геть забуті величезний дипломатичний досвід Павла Клімкіна, Володимира Огризка, Олега Рибачука, Романа Безсмертного та інших фахівців, які б дійсно могли кваліфіковано захищати інтереси України в світі. Плюс величезні зв'язки у світі, їх особисто знають і довіряють іноземні дипломати, що вкрай важливо. 
   Фактично на цьому ж наголосив на своїй сторінці в ФБ політолог-міжнародник Тарас Чорновіл. Далі його пряма мова.
    У нас є в штаті та вже й поза штатом міністерства сотні досвідчених дипломатів, які вже дозріли до нових призначень, є профільні факультети та ціла Дипломатична академія з добре підготованими випускниками. Але вони не вписуються в тусовку "зелених" або й у відверті провокації кротів. Тому скніють останні роки без кар'єрного зростання, у той час, коли багато вакансій не заповнені. Багато покидають роботу й виїжджають з України, оскільки добра фахова підготовка й знання мов допомагають влаштуватися в інших країнах, але не в нас. Якщо Кулеба на догоду Єрмаку запустить цю останню профанацію, то це вже остаточно знищить і дипломатію, й підтримку нашої країни. Але мені здається, що саме на такий ефект на Банковій і розраховують. Ну, не вдалося торік "Київ за три дні", то є ж інші, повільніші, але певні методи...
    Те, що президент Швейцарії в доволі жорсткій формі щойно заявив, що швейцарські комплекси ППО, які зараз утилізують, не можна передавати Україні, це вже відомо. Зараз цей, обраний у кінці минулого року, політик почав використовувати все більш типову рашистську термінологію. Ще один примушувач України до миру. Зрештою, він і раніше був симпатиком рашистів. Гірше те, що доволі різко погіршується ставлення до підтримки України в законодавчому органі. Там відкинули заявки кількох країн на передачу цих озброєнь із можливістю подальшого реекспорту в Україну. Хоча закон надавав таку можливість у випадку Британії. Тож рішення не підтримувати Україну було продиктоване не законодавством, а політичними поглядами.
     Дві європейські країни, які випали з числа друзів України: Словенія та Швейцарія. Згадайте, хто там наші дипломати? У Словенії одіозний екс-міністр оборони Таран, а в Швейцарії відпочиває послиця й екс-генпрокурорка Венедіктова. З того, що я знаю - дипломатична робота в цих країнах узагалі не ведеться, посли не відстоюють інтереси нашої держави. У Кулеби до них претензій нема, він за Оскар американців брудом обливає.
      А відомий спеціаліст із міжнародного права, випускник Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Юрій Бутусов розкрив причини несподіваного кроку "зеленого" міністра МЗС. Далі його допис на сторінці ФБ.
      Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зробив об'яву, що у МЗС великий кадровий голод, тому створюється на сайті МЗС розділ "Вакансії", щоб шукати через інтернет кандидатури... послів України!
Після такої заяви на сайті МЗС, складається враження, варто створити розділ "Вакансії" не тільки для пошуку послів, але і для пошуку міністра.
      Під керівництвом міністра Кулеби з 4 березня 2020-го - тобто вже цілих три роки, працюють сотні дипломатів у складі 3 директоратів, 6 департаментів, 6 територіальних департаментів МЗС, у системі МЗС працює Академія дипломатичної служби, багато наших закладів готують дипломатів та мають серед викладачів професійних дипломатів - це Інститут міжнародних відносин, де працює чотири факультети, і який закінчив сам пан Кулеба, працюють й інші наукові центри - Києво-Могилянська академія, Львівський університет, тощо. На все це витрачаються міль'ярди державних коштів щорічно.
     Судячи з заяви міністра, за три роки пан Кулеба розвалив кадрову роботу в МЗС, і тепер там рівень дипломатів настільки низький, що вже нема кого призначати, і треба просто скорочувати витрати, і набирати по оголошенню - разом із міністром - бо інакше навіщо ми утримуємо таку масу персоналу?
МЗС посла в Китаї два роки не може призначити, у одну з наддержав, у якої з Україною достатньо тісні відносини та величезний товарообіг. То я так розумію, у Китай зібрались по об'яві шукати посла?
     Яких послів шукає МЗС по об'явах, ми чудово бачимо.
    Послом України у Словенію призначили 68-річного екс-міністра оборони Андрія Тарана, який два роки поспіль на посаді зривав виконання Державного оборонного замовлення, і якого треба судити за злочинну бездіяльність.
    А послом у Болгарію призначили чиюсь подругу або коханку, яка не має ніякого стосунку ні до державного управління ні до дипломатії, ні до Болгарії взагалі, і займається ніби "приватною психологічною практикою". І таку випадкову людину призначили послом у країну, яка є одним з найбільшим важливих для нас виробників озброєння!
    Який сенс цього допису міністра МЗС?
1. Можливо, міністру знов треба призначити чиюсь дівчину у якусь комфортну країну послом, і цей допис - це таке недолуге прикриття для чергового призначення далекої від державних справ людини?
2. Можливо, міністр бачить своє майбутнє як актор "95 кварталу", бо дійсно, номер з пошуком послів по об'яві в інтернеті буде дуже смішним.
3. А можливо, це просто безвідповідальність та некомпетентність.
    Що робити? Я б порадив міністру хоча б один раз вибратись з інтернету. Щоб повернутись у реальність, міністру треба з'їздити у Бахмут, і подивитись, які наслідки має призначення МЗС та президентом випадкових людей на посади послів для, наприклад, постачання озброєння. На велику нестачу артилерийських снарядів та мін, які ми досі не можемо постачати з-за кордону у необхідних кількостях внаслідок безвідповідальності влади. В наших окопах серед піхоти та артилерії багато інтелектуальних людей з вищою освітою та великим управлінським досвідом, які щоденно віддають життя та втрачають товаришів. Шукайте послів України саме там!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ