В Україні введена в експлуатацію нова свердловина на перспективному родовищі газу

За матеріалами інтернет-видань 27.01.2024 1246
В Україні введена в експлуатацію нова свердловина на перспективному родовищі газу
Цього року  Укргазвидобування ввело в експлуатацію розвідувальну свердловину на перспективному родовищі. Ця свердловина є вже десятою на цьому родовищі і також показує високий результат.
 
 
"По цьому родовищу ми маємо хороші дані 3D-сейсмічних досліджень, які дають змогу визначати оптимальні точки для буріння нових свердловин. 10 розвідувальних свердловин доповнили картину геологічної інформації родовища і вже цього року ми плануємо розпочати експлуатаційне буріння на родовищі, – коментує Oleg Tolmachev, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.
 
Місце для закладання нової свердловини визначили на основі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень. Свердловина має проектну глибину – 3950, пробурили фахівці БУ “Укрбургаз”.
Також за підсумками 2023 року Укргазвидобування збільшило добовий дебіт на 11% та досягнуло найбільшого добового дебіту з квітня 2019 року.
У компанії продовжують працювати над розвідкою та розробкою нових родовищ. Так, у 2023 році завдяки масштабній 3D-сейсміці на заході України, яка охоплює площу 1 500 кв. км, вдалося зробити велике відкриття нового покладу.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ