У ЗСУ діє програма «Збереження життя військовослужбовців»

За матеріалами інтернет-видань 02.08.2024 111

    

   У Збройних Силах України розпочалася реалізація програми дій «Збереження життя військовослужбовців». За повідомленням Генштабу, програма розроблена і впроваджується за дорученням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

   Учора відбулася робоча зустріч щодо проблемних питань, які необхідно вирішити задля покращення надання медичної допомоги військовослужбовцям на всіх етапах. Цей напрямок є одним із ключових.

   "Інформаційний спротив".

   У роботі взяли участь представники Генштабу ЗСУ, командування Медичних сил, командування Сил логістики, представники Нацгвардії, медики з бойових бригад, лікарі, представники громадськості та волонтери. Також організатори висловили вдячність за співпрацю голові Всеукраїнської ради з реанімації і екстреної медичної допомоги Ігорю Збишку, парамедикині та волонтерці Юлії Паєвській (“Тайрі ”).

   За словами генерал-майора Олександра Голоднюка, який модерував зустріч, збереження життя військовослужбовців мусить бути насамперед культурою ставлення командира до підлеглих та забезпечуватись якісною медичною допомогою і належного рівня підготовкою бійців.

   Ключові питання, реалізацію яких обговорили під час роботи – покращення надання медичної допомоги пораненим безпосередньо на полі бою, вчасна і максимально безпечна евакуація, зокрема, із використанням наземних роботизованих платформ.

   Ще одне з важливих питань — забезпечення підрозділів спеціалізованою технікою для безпечної евакуації поранених. Учасники зустрічі приділили увагу підготовці бойових медиків та покращенню навчання усього особового складу тактичній медицині.

   Нагадаємо, програма “Збереження життя військовослужбовців” — це універсальна система для кожного підрозділу, пріоритетом якої є збереження життя наших воїнів. Ключовими напрямками програми є удосконалення підготовки українських захисників; покращення надання медичної допомоги на всіх етапах; забезпечення відпочинку особового складу, який виконує бойові/спеціальні завдання; технологізація армії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ