Вахтанг Кікабідзе: «путін - політик чорної сили»

За матеріалами інтернет-видань 20.07.2024 100
Вахтанг Кікабідзе: «путін - політик чорної сили»
   Вісімдесят шість літ тому, 19 липня 1938 року, народився Вахтанг Кікабідзе – популярний грузинський актор та співак, заслужений артист України.
   З дитинства за ним закріпилося дружнє прізвисько Буба, яке стало його другим ім'ям. В Грузії його називають не інакше як Буба Кікабідзе.
   Дмитро Чекалкін, блогер, сторінка ФБ.
   В дитинстві, коли майбутній артист був піонером, він мав лише одну пару взуття.   Одного разу після уроків Буба з хлопцями грав у футбол і забруднив своє єдине взуття. Довго не думаючи, він зняв свій піонерський галстук і витер ним туфлі, щоб не засмучувати маму. Хтось із хлопців повідомив про цей випадок в школі й вже наступного дня, на урочистій лінійці, Вахтанга виключили з піонерів.
   Багато років поспіль, коли йому, вже відомому артисту, запропонували вступити до лав Комуністичної партії Радянського Союзу (КПРС), то Буба відмовився й відповів з іронією, що не гідний такого високого звання, бо його навіть з піонерів “розжалували”.
   Вахтанг Кікабідзе завжди був справжнім патріотом Сакартвело – так грузини називають свою країну. Вся його творчість пронизана любов’ю до Батьківщини, а тому напад росії на Грузію 2008 року він сприйняв болісно, як особисту трагедію.
Він рішуче засудив анексію Криму та окупацію російською армією частини Донбасу. путіна він називав “політиком чорної сили”. Після цих подій Кікабідзе, надзвичайно популярний в росії ще з часів СРСР співак і актор, категорично відмовився від виступів у росії й не приймав ніяких запрошень, звань та російських нагород.
   Декілька років тому Вахтанг Костянтинович відсвяткував золоте весілля з Іриною Кебадзе. Артист зізнавався, що це було кохання з першого погляду. Ірина була балериною, танцювала в Тбіліському театрі опери та балету.
   Ось декілька відомих висловлювань Вахтанга Кікабідзе:
– кремль дуже дратує, коли їх окупантами називають, але це так і нікуди від цього не втечеш.
– Я виріс зі знанням того, що Крим – це Україна... Це чистої води окупація. Ніякої історичної справедливості в цьому немає.
– Українці за своєю натурою націоналісти. Це сидить у них в крові. Вони просто так руки догори не піднімуть і не здадуться.
– Я дуже люблю українців. Добре пам’ятаю, коли вперше приїхав до України. Я молодий був, увійшов до готелю і не встиг поставити валізи, як пролунав стук, у двері увійшов офіціант і каже: “Вахтанг, це вам від менеджера готелю”. Медовуха, часничок і пампушка лежали у нього на таці. Я так зрадів, взяв частування і сказав: “Ваше здоров’я!”. Україна – це дуже близька мені країна.
- Якщо з вами розмовляє “особа кавказької національності” на мові вашої національності, не звертайте уваги на акцент і деякі граматичні помилки. Просто пам'ятайте, що ця людина розмовляє вашою мовою, і ще чудово володіє своєю рідною, якої ви взагалі не знаєте.
   На жаль, великий друг України, безмежно талановитий актор та співак, просто надзвичайно мудра людина Вахтанг Кікабідзе пішов з життя у січні 2023 року.
   Цікаво, що традиційне грузинське вітання ჰამარობობა (Гамарджоба) дослівно перекладається як побажання "Перемоги тобі!".
   У відповідь слід казати "Гагімарджос" - від слова "гагемарджвос" – "Бажаю, щоб і ти переміг".
   Мої найулюбленіші цитати і афоризми, всього їх аж 2500, зібрані в книзі “Правила Життя”, яку я зі щирим серцем пропоную друзям!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ