Великдень в умовах війни

За матеріалами інтернет-видань 15.04.2022 681

17 квітня 2022 року  християни західного обряду, віряни римо-католицької Церкви,  святкують свято Воскресіння Христового.
Цього ж дня у православних українців  -  свято Входу господнього в Єрусалим – Вербна Неділя.
24 квітня  православні та греко-католики відзначатимуть  Світле Христове Воскресіння – Великдень.
З 15 по 23 квітня у юдеїв України - свято Песах – Єврейська Пасха.
У зв’язку з воєнним станом у державі цими днями будуть діяти  відповідні обмеження.
Зокрема, у  Кіровоградській ОВА повідомили, що усі віряни області святкуватимуть Великдень вдома. Богослужіння пройдуть у приміщеннях храмів виключно за участю священнослужителів.  Освячення великодніх кошиків для усіх охочих має розпочатися по завершенню комендантської години, не раніше 06:00 ранку на територіях біля культових споруд. Без відвідування храмів та приміщень.
Як зазначають у  Кіровоградській ОВА,   керівники релігійних організацій завчасно проінформують своїх  прихожан про  порядок святкування Великодня в області.



За повідомленням Полтавської ОВА, від 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня не проводяться масові церковні служби ні в храмах, ні на територіях поруч із ними.
Таке рішення ухвалила Рада оборони області.
Як розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін:

«Російський ворог не гребує нічим. Навіть Великдень для нього лише нагода, щоб зіпсувати українцям велике свято. Ми не хочемо давати окупантам такого шансу, тому маємо максимально убезпечити один одного. Від 13:00 23 квітня до 6:00 26 квітня не проводимо масових церковних служб ні в храмах, ні на територіях поруч із ними. Богослужіння цими днями в приміщеннях – без вірян. Лише до 10 священнослужителів».

До того ж, Дмитро Лунін сказав, що Полтавщина орієнтуватиметься на рекомендації центральної влади, яка володіє загальною картиною військово-політичної та безпекової ситуації.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ