Ветерани Другої світової Києва закликали путіна звільнити заблокованих на «Азовсталі» воїнів

За матеріалами інтернет-видань 09.05.2022 682
Переглянути оригінальне зображення
Бійці Другої світової бачать аналогію в наджорстоких діях російського диктатора і німецького фюрера. Київські ветерани  звернулися до президента рф володимира путіна із закликом дати можливість вийти  з оточення українським військовим та цивільним, які перебувають на обложеному заводі «Азовсталь» у Маріуполі.

Про це йдеться відеозверненні ветеранів, опублікованому «Українською правдою».

«Логіка Гітлера була зрозуміла, він хотів знищити всі нації. Навіщо ви напали на нас, незрозуміло. Ми нічого не просили і не нав'язували вам своїх порядків», — каже ветеранка Олександра Романчикова.

Ветеран Олексій Ткаченко додає, що «війна — це знищення народу» за вказівкою путіна. Водночас він просить випустити гарнізон із Маріуполя, вжити заходів для звільнення і військових, і цивільних, які зараз перебувають у Маріуполі.

«Ми захистили у 41-45 роках світ від страшного лиходія. Не будьте ж ви таким же лиходієм. Станьте людиною. Випустіть заради нашої перемоги, яку ми кували також», — цитує ветеранів УП.

Увечері 7 травня Ірина Верещук повідомила, що із заводу «Азовсталь» евакуювали вже всіх жінок, дітей та людей похилого віку. А активісти стврили петицію  до ООН та світових лідерів із закликом врятувати з Маріуполя українських військових, застосувавши процедуру екстракції. Петицію підтримали чимало громадських організацій, діячів культури і спортсменів. Свій підпис під петицією поставив і капітан київського "Динамо" Сергій Сидорчук.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ