Ви змушуєте хвилюватися не лише Чорне море - сьогодні День морської піхоти України

За матеріалами інтернет-видань 23.05.2022 423

Українські морпіхи відзначають професійне свято

Президент України Володимир Зеленський привітав  військовослужбовців підрозділів морської піхоти ВМС ЗС України з їхнім прфесійним святом. Відзначив наших мужніх захисників і міністр оборони Олексій Резніков. За його словами, морські піхотинці зустріли повномасштабний напад росії в умовах, до яких їм не звикати, тобто надскладних. Вони боронили і боронять наші міста та селища.

Морпіхи без роздуму кинулись у самий вир кривавих боїв проти кремлівської орди і ті з ворогів, що вижили у боях із нашими морськими котиками, на все своє коротке життя запам'ятають лють Штормових Беретів,
– впевнений міністр.

А  Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний опублікував потужне відео про наших морських котиків, назвавши їх гордістю України.
Своє шанування та привітання морській піхоті висловила й Служба Безпеки України. Там зауважили, що нищать ворога пліч-о-пліч. Як сказано у відомому привітанні морпіхам: "ви змушуєте хвилюватися не лише Чорне море, а й кожного орка, хто необачно ступає на землю України". Після надскладних випробувань цієї війни та пекла "Азовсталі" ваше гасло "Вірні завжди" стало символом мужності та стійкості для всього світу, – підкреслює СБУ. Морські піхотинці отримали привітання й від колег із Сухопутних військ України.
Відзначив своє захоплення морською піхотою й командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук. Він зауважив символізм та звернув увагу на те, що сьогодні в Україні ще й святкують День Героїв. Мужністю, звитягою та героїзмом морської піхоти пишається вся Україна.

Ви міцніші за сталь, ви – міцні, як "Азовсталь"! Бойовою майстерністю та незламністю ви вкотре доводите, що морська піхота – це гордість українського війська – символ стійкості, відваги та нескореності. Щиро бажаю вам успіхів та перемог при виконанні бойових завдань заради світлого майбутнього України,
– сказав Олещук.

Командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв назвав морських піхотинців взірцями універсальних воїнів. Саме вони готові захищати свою землю на воді, землі та у повітрі.

З початком повномасштабного вторгнення морські піхотинці одними з перших зустрічали ворожі колони та ціною власних життів зупиняли їх просування в глиб країни. Честь і слава їм за це та низький уклін від усього українського народу. Сьогодні морські піхотинці з мужністю справжніх лицарів захищають не тільки нашу країну, а й весь світ від свавілля міжнародного тероризму,
– сказав Наєв.

День морської піхоти України (Фото:foto-dog / depositphotos)


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ