ВІд узаконеного рекету міськради Дніпра за тиждень постраждали 4 393 водії

Григорій Давиденко 25.06.2023 268

     680 грн штрафу тим, хто «перешкоджає руху пішоходів або інших транспортних засобів»

   Вже кілька років зупинятися автомобілем у центрі Дніпра водіям, без ризику бути пограбованим, майже неможливо. І загроза йде зовсім не від вуличних злодюжок. На водіїв щонайперше чатує небезпека від всесильної тут… Дніпровської міської ради. Саме вона своїм рішенням 20 серпня 2018 року утворила Інспекцію з питань контролю за паркуванням, яку тепер очолює Марія Алейниченко. І установа старається зі всіх наявних сил її двох відділів та 82 працівників.

  Так, у Дніпрі за крайній тиждень травня аж 4 393 водії (!) отримали штрафи «за неправильне паркування». Про це як «успіхи в праці» повідомила згадана Інспекція  з питань контролю за паркуванням ДМР. Вона хутко перебрала на себе обов’язки, покладені Правилами дорожнього руху на Національну поліцію, і щодня почасти безпідставно, про що мова далі, сотнями карає штрафами переважно приїжджих водіїв. Вони вже давно скаржаться на відсутність у Дніпрі безплатних місць для паркування авто, та міськрада і в ус не дме.

         Підстав для штрафу катма, але… виписують

  Наступний незначний, на його тодішню думку, інцидент із водієм-далекобійником Андрієм Євгеновичем із Криничанської ОТГ стався у Дніпрі в березні.

   - У місті зупинив авто біля великого магазину. Купив хліба і за кілька хвилин повернувся. Та біля автомобіля до мене підійшов якийсь підліток. «Давайте 25 гривень за стоянку!» Синку, кажу, та скрізь у Європі біля маркетів, аптек не беруть плату. У вас тут що, в Дніпрі, окрема держава? Він мовчки розвернувся, сходу сфотографував номер мого авто і помчав далі. Я вже й забув про той випадок. Аж у травні надійшов «лист щастя» від Виконавчої служби: «За несплату  вчасно штрафу за незаконне паркування ви маєте сплатити подвійний штраф Інспекції з питань контролю за паркуванням, плюс послуги Виконавчої служби, - всього 1 130 гривень». На додачу до цього виявилося, що навіть моя банківська картка заблокована. Це вже, як з'ясував, нещодавно горезвісні «слуги народу» в Києві потрудилися…

    Телефоную друзям, відповідають: таке свавілля твориться лише у Дніпрі, а ще в Києві. Думав оскаржити  це явно незаконне рішення, адже одинарний штраф мені ніхто не пропонував сплатити. Але подумав, що судитися довелося б у Дніпрі, де знову могли оштрафувати… Тож, скриплячи зубами і «незлим, тихим словом» згадуючи рекетирів міськради Дніпра, мусив усе гамузом заплатити. Тоді й картку розблокували. Це справжній «рекет», вони незаконно добувають гроші з кишень водіїв, які не порушили Правила дорожнього руху.

    І від інших водіїв доводилося чути: у Дніпрі на стоянках молодь бігає, фотографує номери машин і одразу відсилає на «базу». Та не всі погоджуються платити незаконні «штрафи».

        Справедливість є, якщо її вибороти

   На сайті Інспекції про судові рішення один із найсвіжіших записів – від 18  травня 2023 року. Тоді у місті Дніпро суддя Жовтневого районного суду С. Федоріщев, розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом ОСОБА1 до Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради, інспектора з паркування Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Дениса Калюжного про скасування постанови у справі про адмінправопорушення,-

                              ВСТАНОВИВ:

   Орган (посадова особа) при розгляді справи про адміністративне правопорушення зобов`язаний з`ясувати: чи було вчинене адміністративне правопорушення, чи винна дана особа у його вчиненні, чи підлягає вона адміністративній відповідальності, чи є обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність, чи заподіяно майнову шкоду, чи є підстави для передачі матеріалів про адміністративне правопорушення на розгляд громадської організації, трудового колективу, а також з`ясувати інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

   Аналізуючи норми вище приведеного законодавства, суд зазначає, що для притягнення особи до адміністративної відповідальності і встановлення її вини, необхідна наявність відповідних доказів.

   На підставі вищевикладеного, керуючись, ст. ст. 122, 222, 251, 283 КУпАП, ст. ст. 2, 8, 9, 72-77, 78, 205, 241-246, 250, 286 КАС України, суд, -

                                        УХВАЛИВ:

   Позовну заяву ОСОБА 1 до Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради, інспектора з паркування Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради Д. Калюжного про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення задовольнити.

   Скасувати постанову про накладення адміністративного стягнення серії РАП №00272873 від 27 лютого 2023 року, винесену інспектором з паркування Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міськради Д. Калюжним, якою ОСОБА 1 було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122 КУпАП у вигляді штрафу в сумі 340,00 грн.

   Провадження по справі про адміністративне правопорушення про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА 1 за ч. 1 ст. 122 КУпАП закрити.

   Стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради на користь ОСОБА 1 судовий збір в сумі 496,20 грн., витрати на правничу допомогу 5500,00 гривень.

        Певно ж, коли б усі оштрафовані, а потім вдруге пограбовані - буцімто за несплату ординарного штрафу Інспекції водії – частіше зверталися до суду, то «апетит» до миттєвих штрафів у Інспекції суттєво б ослаб. А так вона, за даними сайту «Прозорро», 10 квітня ц. р. уклала з «Укрпоштою» Договір про придбання 62 091 поштових марок, на суму один мільйон гривень! Явно для «листів щастя» водіям.

   Міське дорожнє свавілля Інспекції з паркування у Дніпрі, удвічі неправомірно збільшене Виконавчою службою міста, триває.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ