Вийми і поклади нам на стіл: затримали посадовців, які вимагали від фермера 42 тисячі доларів

Микола Ясень 07.05.2024 430

 

10

   Божевілля якесь, свавільна лихоманка чи ледве не пепредчуття кінця світу або власного перебування у владі - і не інакше. Всюди уже і ледь не всі всі поспіль посадовці-чиновники, особливож в низах, у місцевому самоврядуванні громад, схоже, переказилися і з казнокрадством, хабарництвом, шахрайством і так далі  втрватили відчуття меж.

   Ось знайомимося з останніми зведеннями: на Вінниччині затримали посадовців, котрі від фермера затребували майже 42 тисячі доларів данини. Про це прочитали ми і на сайті Національної поліції України. Отже:

“Чоловік тривалий час орендував земельні ділянки для вирощування сільгоспкультур, але на свій запит в сільраду про продовження оренди та оформлення права власності 19 гектарів землі отримав відмову. Однак невдовзі фермеру зателефонував начальник земельного відділу селищної ради і повідомив "хорошу" новину  - за розв’язанням подібних питань слід звертатися мовляв до командира добровольчого формування ОТГ, і все буде оккей", — йдеться у дописі.

  А начальник земельного відділу одразу і прямо заявив, що "за продовження договорів оренди земельних ділянок досить лише заплатити готівкою  30 000 доларів" Плюс за переоформлення 19 га ділянки на фермера — по 600 доларів за гектар. І всього "клопоту".

   Залишається тепер докинути, що затриманим хвацьким посадовцям оголосили про підозру - "за вимагання й одержання службовими особами неправомірної вигоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 368 Кримінального Кодексу України)". Далі ж суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

   Повідомляють, що чоловікам як мінімум загрожує до дванадцяти років позбавлення волі та втрата права обіймати певні "керівні" посади. Та ще й з конфіскацією майна. Від нас же не стільки коментар з цього приводу, скільки порада усім фермерам-виробникам аграрної продукції: одержуючи подібні "пропозиції", не вагаючись повідомляти про них СБУ чи інші органи правопорядку. Хапуги-хабарники мають сидіти в тюрмі!

   Досить перед ними гнутися, досить коритися злодіям і злодюгам. І головне, пора рішуче не боятися це робити. Крім нас чи вас, фермери, ніхто інший на це не зважиться. Ніхто інший сьогодні і не візьметься за очищення хворого уже українського суспільства від нечесті й негідників. Всі вони свої внутрішні вороги, не менш страшніші, огидніші за російських фашистів-окупантів.

                                                                                       

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ