Війна рф проти України почалася із розстрілу Майдану 10 років тому

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2024 401
Сьогодні - п'ята річниця розстрілів на Майдані - Главком
   Десять років тому, 17 лютого 2014 року, вперше за майже три місяці Майдану ми вузьким колом соратників дозволили собі повечеряти у затишному ресторанчику в київському середмісті.
   Памʼятаю той вечір добре, загальний настрій був не дуже хороший — майже весь час просиділи мовчки. Смачна вечеря не лізла, розмова не клеїлася. Острівок затишку аж надто сильно контрастував із загальним відчуттям втоми, тривоги та відсутності розуміння майбутнього.
Протистояння в Україні 18—21 лютого 2014 року — Вікіпедія
   Наступного ранку почалися бої у Маріїнському парку. Вперше я на власні очі побачив тіла загиблих майданівців, потім штурм Майдану, пожежу у будинку Профспілок. Центр Києва стрімко перетворився на зону бойових дій.
   В ніч на 19 лютого на Майдані я вперше в житті відчув те, що я називаю тінню Саурона — загибельно небезпечну близькість до якогось тотального і древнього зла, яке йде знищити все на своєму шляху.
    Вже тоді було зрозуміло, що це війна, і що із втечею януковича вона не завершиться. Бо вже тоді проти нас воював не він, а його господар у кремлі.
   Ми досі існуємо у цій майданівській парадигмі — де ми самі дивуємося, як нам вдається щоразу втримувати останню барикаду та переламувати хід історії, всупереч усьому.
   Андрій Іллєнко, екснардеп, старший лейтенант батальйону "Свобода", сторінка ФБ.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ