Війна триватиме доти, доки мобілізовані рф ітимуть на забій за збожеволілого диктатора

За матеріалами інтернет-видань 13.01.2023 463

     Олександр Мусієнко. Фото: znaj.ua

      Війна в Україні триватиме доти, доки на фронт йтимуть російські мобілізовані за вказівкою президента рф путіна. російські війська втратили Херсон, не захопили, як планували, Донецьку область, тактика ракетного терору не дала їм бажаного ефекту. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

“Українські сили оборони працюють над тим, щоб якнайшвидше принести в Україну переможний мир із тією заслуженою перемогою, на яку ми всі розраховуємо і на яку ми всі очікуємо. Над цим ведеться дуже серйозна робота”, — зазначив він.

     Коментуючи ситуацію на фронті, експерт наголосив, що наразі справді складна ситуація на фронті в районі Бахмута і Соледара Донецької області, де українські захисники продовжують героїчно тримати оборону і завдавати серйозних втрат ворогу.

Полонені російські військові: відео зізнань про злочини в Україні

  Полонені рашисти

  При цьому він нагадав ситуацію, яка розгорталася в Луганській області, та як тоді рашистська пропаганда спотворювала дійсність.

“Я пам’ятаю, як російські командування і пропаганда бравадно розповідали про те, що, мовляв, зараз вони пройдуть Сіверськодонецьк, Лисичанськ, знищать українську армію, східне угруповання наших військ, і дійдуть не те, що до кордонів Донеччини, а дійдуть до Дніпра, Запоріжжя тощо. Але що сталося? Завдяки злагодженим, грамотним і ефективним діям українських військ, тоді противник був знесилений. Так, вони окупували, на жаль, те, що залишилося від Сєвєродонецька і те, що залишилося від Лисичанська. Те, що вони попередньо зруйнували, а потім ці руїни окупували. Але, тим не менш, вони були настільки знесилені, що не змогли продовжити наступ далі”, — сказав Мусієнко.

Він нагадав, що тоді українські війська зуміли ще відвоювати Білогорівку Луганської області, яку росіяни також окупували.

“Відтоді російські окупанти знову і знову збирають ударні угруповання на сході, “вагнерівців”, додаткових мобілізованих і б’ються лобом об стіну. І роблять це зараз також у районі Бахмута. Це триває кілька місяців. Це абсолютно не нова історія. І вони весь час отримують відсіч”, — зазначив експерт.

Мусієнко вважає, що ця ситуація триватиме доти, доки російські мобілізовані мовчки йтимуть на забій, виконуючи накази глави кремля.

“Звичайно ж, це триватиме доти, доки є військовослужбовці, доки є мобілізовані, які готові йти вмирати лише за збереження при владі, скажімо так, збожеволілого диктатора, який одержимий війною і агресією проти України. На жаль, поки що такі люди є, які в силу якихось своїх переконань, можливо, хто в силу примусу, хто під іншими приводами йде воювати”, — резюмував гість ефіру.

Ситуація може й змінитися, адже загравання з мобілізацією може мати зворотний ефект, вважає експерт.

“Подивимося, як ситуація закінчиться до весни насправді. Тому що необхідно розуміти, що загравання з мобілізацією, зі спробами кидати величезну кількість людей у війну, спробами закрити кордони для чоловіків призовного віку, все те, що зараз робить росія, все це може мати зворотний бік — такий, який був у 1917-му році. Тоді теж була мобілізація. Була велика кількість військовослужбовців в армії російської імперії, і здавалося, що все буде добре. Але сталося не так добре, як думалося. Тому ось над цим варто було б замислитися російській владі чинній. Але, мабуть, думати вони не хочуть”, — сказав Мусієнко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ