«Війна зробила найціннішим благом саме енергетику», - Остап Дроздов

За матеріалами інтернет-видань 04.12.2022 604
«Війна зробила найціннішим благом саме енергетику», - Остап Дроздов

Остап Дроздов

"Коли хтось пропонує нагороджувати енергетиків званнями героїв – я хочу уточнити, що це стосується тих простих безіменних вусатих вуйків, які з цигаркою в зубах і примруженим оком колупаються в совєтських ще дротах і шафках зі совєцькими трансформаторами, даруючи нам світло.

А от якщо медальками нагороджувати їхніх босів – то з формулюванням «за вірне служіння олігархам». Війна зробила найціннішим благом саме енергетику – найцінніший актив, прихватизований олігархами, в тому числі російськими.

Ахметову повністю належить Київенерго (72%), Донецькобленерго (70%), Дніпрообленерго (51%) і Крименерго (50,1%).

Суркісам належить Львівобленерго (89%) і Прикарпаттяобленерго (88%), а також 17% Запоріжжяобленерго. Юрій Бойко є власником Волиньобленерго (75%).

Коломойський є співвласником Полтаваобленерго (49%), Чернігівобленерго (37%), Сумиобленерго (34%), Тернопільобленерго (20%) і Запоріжжяобленерго (6%).

Усе решта належить росії. Григоришину (укр.громадянство отримав від Порошенка в 2016) належать Луганське енергетичне об’єднання (100%) і Вінницяобленерго (72%), а також 49% Полтаваобленерго, 37% Чернігівобленерго, 34% Сумиобленерго, 30% Харківобленерго, 27% Черкасиобленерго, 21% Волиньобленерго, 20% Тернопільобленерго, 12% Крименерго, 6% Запоріжжяобленерго.

Довгі роки цвяхом програми була рос.структура VS Energy, яка належить «лужниковской группе» під орудою Бабакова. Їхній пакет: Кіровоградобленерго (94%), Житомиробленерго (91%), Севастопольенерго (92%), Херсонобленерго (90%), Київобленерго (89%), Рівнеобленерго (85%). А також – 50% Закарпаттяобленерго, 48% Одесаобленерго, 45% Чернівціобленерго, 19% Хмельницькобленерго, 13% Миколаївобленерго.

Перш ніж роздавати звання героїв енергетикам – було б добре розглянути питання націоналізації всього сектора енергетики як життєво-стратегічного.

Бо закінчиться це як завжди: після блекаутів ми так р’яно почнемо цінувати струм, що з підскоком будемо платити 4 рази вищі тарифи все тим же олігархам-власникам, які до війни вже заробили мільярди медальок".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ