«Викидня цивілізації пуйла слід ізолювати з G 20», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 17.10.2022 662
На зображенні може бути: карта та текст «G2O INDONESIA 2022»
     Мені здається, що зараз, після повторних демонстративних атаках по мирних містах, має відбутися демарш цивілізованих країн. Переконаний, що всі адекватні члени спільноти G-20 мають публічно попередити Індонезію, що вони відмовляться прилетіти на саміт, якщо там очно чи онлайн братиме участь путін.
       Ці удари по Києву не йдуть у жодне порівняння з тим, що кожної доби переживають Миколаїв, Запоріжжя, Харків та менші міста. Але світу вдається їх майже не помічати. А ці кадри знову облетять увесь світ. І на це може бути жорстке реагування. А також це буде політичним ляпасом умовним союзникам мордору по БрІКС - вони за такий тероризм, чи готові хоч якось відреагувати?
Така позиція вже озвучена і у владних коридорах на Банковій. Але коридори - це не влада. Як завжди в твітері свою фразу опублікував позаштатний радник завгоспа в органі, саме існування якого не передбачене Конституцією. Ідеться про Подоляка. Зараз він написав правильну вимогу. Але його твіт, цей мій допис, обурення будь-якого блогера чи просто відвідувача соцмереж мають однакову силу - в міжнародних стосунках вона рівна нулю. І після ударів 10-го жовтня, коли влада, яка раніше зробила можливими такі трагедії, все ж на деякі правильні звернення до світу спромоглася.
         Але зараз потрібно використовувати момент для максимальної ізоляції цього викидня цивілізації. І подібні заяви мають одночасно зробити три особи (вони, згідно з указом Зеленського, єдині, хто може від імені держави коментувати міжнародні питання): президент, прем'єр і міністр закордонних справ. А Подоляка в цьому списку нема. І якщо такі звернення не прозвучать, значить, на Банковій ще зберігають надії на тихеньке "заглянути в очі" пуйлу десь у прихованій переговорці в закуліссі саміту. Заради такого наш міг би навіть з бункера вийти й до їхнього аж на Балі полетіти.
        Надіюся, що сьогодні відповідне звернення піде від саме офіційних осіб до учасників G-20. А Подоляк опісля матиме повне право це коментувати, в тому числі й розкритикувати оці мої "надмірні" перестороги - я буду тільки радий за такого перебігу подій. Але він може лише коментувати, а не підміняти й імітувати для внутрішнього вжитку справжні зовнішньополітичні рішення.
      Тарас Чорновіл, офіційна сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ