Викрито схему привласнення коштів 15 підприємств на суму понад 240 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 23.08.2022 392

В Україні припинено функціонування схеми привласнення та розтрати реєстраційного ліміту ПДВ підприємств, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях України. Повідомив Офіс Генерального прокурора.
Зазначається, що група осіб з числа співробітників ГУ ДПС в Дніпропетровській області в інтересах третіх осіб, з використанням електронних систем ДПС та спеціального програмного забезпечення, встановлювала підприємства, у яких наявні значні суми реєстраційного ліміту ПДВ, що зареєстровані та фактично перебувають на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Миколаївської, Донецької та Харківської областей.
У подальшому, на підставі підроблених документів, нібито від імені керівників цих підприємств, без їх відома вони отримували кваліфіковані електронні підписи та доступ до електронного кабінету платника податків. Електронні підписи вони використовували для здійснення несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронних системах ДПС України, реєстрували податкові накладні та проводили безтоварні операції з суб’єктами господарювання, зареєстрованими на території Львівської, Київської, Дніпропетровської, Одеської та Черкаської областей.
Наразі досліджуються обставини привласнення активів більше 15 підприємств на суму понад 240 млн. грн.
За результатами проведення 13 санкціонованих обшуків у фігурантів кримінального провадження виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, «чорнову» бухгалтерію, електронні носії інформації, а також печатки окремих підприємств, задіяних у протиправній схемі, які підтверджують вчинення протиправної діяльності.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ