Газета Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області
Фермер Придніпров'я

Віктор Шеремета: фермери працюють для перемоги ЗСУ, а бариги готують ринок землі

За матеріалами інтернет-видань 03.12.2023 361

    У довоєнний період фермерське господарство «Геркулес» заступника голови Асоціації фермерів та приватних землевласників України  Віктора Шеремети з Київщини щороку оновлювало парк комбайнів та тракторів. Нині пріоритети змінилися, повідомляє Переяслав.City.

– Зараз купуємо іншу техніку. Майже щомісяця – пікап для воїнів, або терміново закриваємо збір на машину, якщо хтось звертається. Це той напрямок, де ми не економимо. Таких потреб багато. Навіть знайомі люди, які переїхали жити в інші місця, телефонують до мене, просять допомоги військовим – перекидаю кошти, – розповідає Віктор Васильович.

    Зізнається, що достеменно не рахував, скільки господарство вже спрямувало на підтримку ЗСУ, але йдеться про десятки мільйонів гривень.

– Окрім машин, регулярно закриваємо потребу в придбанні квадрокоптерів, тепловізорів та іншого спорядження. Звертаються військові підрозділи, родичі захисників. З числа наших працівників п’ятеро захищають Україну, то підтримуємо їх. Дуже боляче, але, на жаль, наш Сергій Іванович Мель із Вовчкова загинув. Тож маємо тут працювати і за себе, і за всіх, хто на фронті, хто поклав життя за Україну.

Автор: Валентина Батрак

Віктор Васильович зауважує, що допомагати армії вважає обов’язком для будь-якого бізнесу – великого чи малого, кожен як може має докладатися. Називає кілька колег, про яких знає, що ті не скупляться донатити на ЗСУ. Зокрема, згадує пару фермерів з Мирного, Вовчкова, які викладаються на повну і регулярно віддають задля Перемоги.

   На запитання, чи мають представники бізнесу публічно розповідати про свій внесок у підтримку української армії, відповідає ствердно. Наголошує, що важливо зараз дбати і про родини наших воїнів, щоб ті були впевнені: поки вони воюють, їхні сім’ї мають підтримку тут із боку і влади, і бізнесу, і кожної людини, яка поряд.

Таку автівку завдяки Віктору Шереметі в травні 2023 р. пригнали з-за кордону для мобільної групи протиповітряної оброни ТРО (вартість 4500 доларів США).Таку автівку завдяки Віктору Шереметі в травні 2023 р. пригнали з-за кордону для мобільної групи протиповітряної оброни ТРО (вартість 4500 доларів США).Автор: фб-сторінка Юрій Бобровнік

– Наші хлопці та їхні сім’ї мають знати, що ті, хто зараз живуть і працюють у спокійному тилу, не забули, що в Україні війна. Тому теж протистоять ворогу, підтримуючи матеріально тих, хто в окопах. Зараз кожен має проявити свою і громадянську, і соціальну відповідальність.

На жаль, каже Віктор Шеремета, реальність нині дещо інша. Бо завжди знайдуться ті, хто скористається ситуацією війни. І що там говорити про високі чини в коридорах державних відомств, коли і поряд таких прикладів немало. Тому Аграрна асоціація подала петицію до Президента, щоб відтермінувати допуск на право юридичних осіб купувати землю сільськогосподарського призначення.

– Всі притомні аграрії зараз спрямували свої ресурси на допомогу українській армії. Мають обов’язок вчасно розрахуватися з пайовиками, які нині більш як на 90% беруть плату грішми, а не зерном. Крім того, ми не відкладаємо «на потім» і соціальні потреби громад, на територіях яких працюємо. Наприклад, тільки в придбання та облаштування службового житла для лікаря Єрковецької амбулаторії наше господарство вклало мільйон гривень, надається інша допомога селам.

   Очевидно, що в таких умовах свідомим фермерам вкладатися у ринок землі не виходить, бо всі ресурси ідуть на допомогу ЗСУ. І цим користуються деякі бариги, які в цей час думають не про оборону країни, а про вигідну нагоду і намагаються перекупити в селян земельні паї, обіцяючи їм «золоті гори». Це метод рашистської агентури: використати тяжкі часи для власного збагачення. З такими людьми перемагати буде важче.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ
Фермер придніпров'я

Новини Дніпропетровської області , надзвичайні події районів і громад ОТГ Дніпропетровщини сьогодні, головна інформація про ринок землі в Україні, сільські новини та інформація про коронавірус, останні аграрні і кримінальні повідомлення - щодня читайте на сайті обласної газети "Фермер Придніпров'я".

Сайт вітає передрук, як повний, так і частковий, за умови зазначення відкритого гіперпосилання на не нижче другого абзацу тексту з передруком або частковим передруком публікації.
Використання текстової та графічної інформації сайту можливе лише за умови активного гіперпосилання на газету "Фермер Придніпров'я"