Віктору Ющенку є за що дякувати

За матеріалами інтернет-видань 26.02.2024 1093
Балога пояснив, чому досі не розкрита справа про отруєння Ющенка - Главком
   Позавчора у третього президента України Віктора Ющенка був ювілей, 70 років.
   Хочу сказати кілька слів з цієї нагоди.
1. Саме Ющенко вперше почав робити Україну пост-совкову Україною українською. Проукраїнська гуманітарна політика, україномовний дубляж в кіно, державне та міжнародне визнання Голодомору геноцидом, меморіал у Крутах, відновлення Батурина і ще багато чого. А візит Ющенка разом з президентами Польщі та Литви до обложеного московськими танками Тбілісі у серпні 2008 — одна із найпотужніших сторінок української дипломатії.
2. За Віктора Ющенка зростала економіка. Космічними для України темпами. Так, рости вона почала ще за пізнього Кучми, але саме ющенківські роки до світової кризи 2008-09 стали символом максимального комфортного і ситого життя. Напевно, за всю історію не тільки Незалежності, а й взагалі.
3. Ющенко запровадив виплати при народженні дітей, і це реально одне з найважливіших для майбутнього нації рішень за всі роки Незалежності.
   Суперечності, недоліки, помилки... звичайно, і вони були. Святих президентів, як і святих гетьманів, у нас ще не було. Але все пізнається у порівнянні.
   Згадаймо, яка була Україна в ті роки. Скільки народу голосувало за зрадника януковича, комуністи сиділи в парламенті, Верховна Рада не змогла навіть назбирати голосів за постанову про засудження російської агресії в Грузії...
   Так, він дійсно був романтиком, у тій Україні говорив про цінності, націю, історію. Більшість тоді хотіла чути інше.
   Вікторе Андрійовичу, вітаю з ювілеєм!
Історія все розставить на свої місця. Вже розставляє. Не забуваймо, що Віктор Андрійович якимось неймовірним дивом вижив після московського підступного отруєння восени 2004-го.
  І наостанок. Якби не ті 5 ющенківських років проукраїнської гуманітарної політики і повернення національної ідентичності, нам було би ой як складніше вистояти що у 2014, що у 2022.
   Андрій Іллєнко, екснардеп, старший лейтенант батальйону «Свобода» 4 бригади оперативного призначення НГУ, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ