Не всі виробники «мільйону БпЛА» мають замовлення

За матеріалами інтернет-видань 29.01.2024 333
Що насправді відбувається з дронами на фронті – детальний розбір
   Завершується перший місяць 2024-го року, але значна кількість виробників дронів досі не отримала контрактів від держави для вироблення «мільйону дронів», які пообіцяв президент. І це проблема, тому що дрони критично важливі на фронті прямо сьогодні.
   Причина затримки традиційна - зміна організатора закупівель. Замість Мінцифри та Держспецзвязку розпорядником визначено Міноборони та Держспецзв'язок. Деожспецзв'язок починає укладати контракти на наступному тижні. А Міноборони не встигло ще оформити угоди, і джерела кажуть, що процес укладання угод затягнеться до середини лютого. Тому більша частина виробників сидить без роботи, і мусить щось робити за власні обігові кошти. Тобто не замовляються комплектуючі, зриваються плани.
   Викликає подив, наскільки мало ефективно працює державний апарат, коли навіть за наявності усіх важелів, грошей, політичної волі, медійного інтересу, влада все одно зволікає з оформленням документації. Звичайно, ніякої провини за цю безпорадність жоден чиновник та політик не відчуває.
Будемо уважно слідкувати за результатами. І чи заключать чиновники контракти з усіма виробниками, хто робить якісні дрони.
   Юрій Бутусов, військовий експерт, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ