Виробництво цукру на Львівщині перевищує внутрішню споживчу потребу на 38%

За матеріалами інтернет-видань 15.01.2025 120
Виробництво цукру на Львівщині перевищує внутрішню споживчу потребу на 38%
Сезон цукроваріння у Львівській області, який стартував у серпні 2024 року, успішно завершено. Обсяг переробки становив 8,9 тис. тонн буряків на добу. Загалом упродовж сезону було перероблено понад 1 млн. тонн цукрових буряків. Повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Фахівці зазначають, що  загалом вироблено 154,5 тис. тонн цукру, що  на 7,4 тис. тонн більше у порівнянні з попереднім сезоном. Вихід цукру склав 14%.
 
У 2024 році в області було засіяно 16,1 тис. га цукрових буряків, що на 1,4 тис. га більше, ніж минулого року. Було зібрано 1,062 млн. тонн цукрових буряків, що на 94 тис. тонн більше, ніж у 2023 році. Урожайність склала 660 ц/га, залишаючись на рівні попереднього року.
Варто зазначити, що на фоні подорожчання майже усіх видів сільськогосподарської продукції, ціна на цукор у виробника залишилась на рівні минулого сезону.
 
За словами Людмили Гончаренко, директорки департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, виробництво у цьому сезоні на 38% перевищує внутрішню споживчу потребу та дозволяє сформувати експортні партії.
 
Теги: AGROОТГ
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ