Висококласні дуби з Кіровоградщини вивозили за кордон

За матеріалами інтернет-видань 25.05.2022 576

Учасники злочинної схеми незаконно переправляли за кордон оптові партії державної деревини цінних порід. Поставки продукції здійснювали за штучно заниженими цінами на підконтрольні іноземні фірми Д. Фірташа, який перебуває під санкціями РНБО. Повідомляє 25 травня СБУ.
Встановлено, що до організації протиправної діяльності причетне керівництво одного з державних підприємств лісового господарства у Кіровоградській області. Посадовці налагодили злочинний механізм одержання грошей на продажу за кордон пиломатеріалів з висококласних порід дубу.
Для реалізації оборудки, чиновники уклали договори з афілійованою комерційною структурою, яка зареєстрована в одній з європейських країн і входить до сфери управління підсанкційних компаній.
Згідно підписаних документів, представники держпідприємства постачали іноземній стороні лісопродукцію в промислових об’ємах за штучно заниженими цінами. Для цього, вносили недостовірні відомості щодо кількості та якості сировини, яку вивозили з території лісгоспу.
За попередніми даними, одержану «різницю», учасники схеми виводили у тінь через підконтрольні фірми.
Триває досудове розслідування для притягнення до кримінальної відповідальності  осіб, причетних до незаконної діяльності.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ