«Виступ путлєра нагадував мишачий писк», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 22.02.2023 324
На зображенні може бути: 9 людей
     Ось так "слухали" учорашнє послання президента рф учасники федеральних зборів у москві. Цікавий порівняльний коментар залишив про нього політолог-міжнародник Тарас Чорновіл. Далі його  пряма мова.
    Ну, прослухав я отой довгий і нудний виступ путіна. Перше, що приходить на згадку - старий анекдот, де на закінчення: "А чого приходив? Може, сказати щось хотів?" Виступ практично порожній. Там узагалі нічого. Точніше: про все і ні про що.
    Я мав нещастя застати ще часи з'їздів КПРС, і в школі нас примушували конспектувати "істарічєскіє рєчі дарагова Лєаніда Ільічя" та матеріали тих з'їздів. А пам'ять же в мене непогана. Тому точно можу стверджувати: виступ побудований за класичною конструкцією отих брєжнєвських звітів. Навіть тривалість виступів (півтори-дві години) збережена. Так само й наповнення тексту. І, точнісінько так само нудно та абсолютно нецікаво.
    У виступі все ж на початку відштовхнувся від вторгнення в Україну. Пару десятків хвилин реально виправдовувався й відбріхувався, що це Україна сама напала, як Захід готував війну проти раші, як їх усі душили й бажали поглинути. Виглядало неймовірно жалюгідно. А далі пішли вже тези "о величии достижений и планов". Тут класика часів застою. Відмінність лише в тому, що путлєр скрізь вплітав тези про те, як Захід хотів їх збіднити, пересварити, ослабити, а вони ж он які круті. Вийшло значно гірше, ніж у Брєжнєва, бо віддавало вторинністю й нікчемністю.
    Зрештою, весь виступ проходив під лейтмотивом якоїсь заочної дискусії із Заходом. Але отой Захід на дискусію не з'явився, тож плешивому довелося біля двох годин ніби дискутувати із самим собою. Вийшло принизливо. Видно було в залі, що зібрана публіка (але ж і морди!) явно скучала, але розуміючи, що можуть попасти в кадр, старалися не задрімати. І оте гопницьке болото явно чекало чогось жорсткого й потужного. Не діждалися. Тому, коли наприкінці прозвучали лише дві наближені до конкретики мілітаристські тези, то аплодували більш емоційно, а деякі й посхоплювалися на ноги, хоча наказу не поступало.
    Йдеться про призупинення участі в договорі про стратегічні наступальні озброєння. пуйло спеціально ще й повторив і акцентував, що не виходять, а призупиняють. Вийшло якось, як у побитої собаки. А друге - це спіч про вичерпування термінів зберігання американської ядерної зброї (якраз усе діаметрально навпаки!). Тому, мовляв, на Заході готуються до відновлення ядерних випробувань. І якщо вони почнуть, тоді й па-раша також стане цим займатися. Знову акцентував, що в жодному випадку не першими. Знову ніби щеня побите. Це при тому, що на ділі пуйло вже віддав накази готуватися до ядерних випробувань на Новій Землі, але навіть прямо про це заявити побоявся.
    У підсумку - було лише дві конкретні тези (у попередньому абзаці). Жодної загальної мобілізації, воєнного стану, інших серйозних повідомлень. Жодної згадки про якісь перемоги, жодних прогнозів щодо продовження й тривалості війни. Узагалі нічого. Класичний 25 з'їзд КПРС. Не справдилися й мої прогнози, що пуйло підкине рашикам якусь іншу кісточку, наприклад, анексію Абхазії чи Цхінвалу. Усе було неймовірно беззубо.
    І чисто технічно. Вчора багато аналітиків стверджували, що в путіна після візиту Байдена до Києва терміново переписують виступ. Я такого не казав, бо в мене інсайдів у кабінеті пуйла якось не водилося, а прибріхувати не люблю. Але схоже, що щось важливе таки викинули. Чогось ця ботексна блощиця все ж злякалася. Адже на завтра спеціально скликають їхній совєт фєдєрації. Це той рівень, на якому підтверджують найважливіші президентські указу: про оголошення війни, вторгнення в інші країни, анексію територій тощо. Щось готувалось, але не відбулося. Можливо, оте призупинення участі в договорі будуть якось узаконювати, хоча юридична потреба сумнівна, але це явно не підстава для позачергового скликання (чергове засідання й так 1 березня). Звісно, на порядок денний щось накидають, але то вже буде така сама жалюгідна спроба зберегти морду ліца... Отже, гора породила мишу. Миша обкололася ботексом і полізла щось віщати. Але миша так і залишається мишею, а всі її потуги видаватися страшною й важливою зраджував нікчемний мишачий писк.
      А доки вождь терористів путін кривлявся та кахикав під час свого слинтявого послання, його воєнщина скоїла новий жахливий злочин - удар РСЗВ по транспортній зупинці та крамниці в Херсоні. Внаслідок злочинного обстрілу виключно цивільного населення постраждала 21 людина: 16 у лікарнях міста та, на жаль, 5 загиблих.
Скорбимо за загиблими, пораненим бажаємо найшвидшого одужання, а рашистським терористичним виродкам і всьому їхньому недонародцю - найстрашнішої розплати за все скоєне.
На зображенні може бути: 5 людей та дорога

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ