Влада Мексики розіграє у лотерею маєтки наркобаронів. Щасливчик отримає нерухомість майже задарма

За матеріалами інтернет-видань 29.07.2021 209

 

Влада Мексики розіграє у Національній лотереї будинок наркобарона Хоакіна Гусмана, відомого як Ель Чапо («Коротун»), а також інші маєтки, землі та ранчо. Отримати нерухомість можна майже задарма ㅡ лотерейний білет коштує близько 340 гривень.

Про це пише El Pais.

Всього влада Мексики розіграє 22 об'єкти нерухомості 15 вересня, за день до Дня Незалежності Мексики. Більшість з цих об'єктів вилучили у наркоторговців та корумпованих чиновників.

Серед них можна побачити будинок у місті Кульякан, з якого у 2014 році втік Ель Чапо ㅡ колись один з найбільших наркоторговців у США, який у 2009 році увійшов до списку найбагатших людей світу видання Forbes (під 701 номером).

Наркобарон тікав від мексиканських силовиків, які приїхали затримувати його. Поки вони намагалися вибити укріплені двері, чоловік втік разом зі коханою втік через таємний хід каналізацією.

Через кілька днів після цієї втечі його затримали у квартирі на узбережжі штату Сіналоа, однак через рік наркобарон знову втік від правоохоронців.

Ель Чапо двічі засуджували до ув'язнення в Мексиці й обидва рази він втікав з в'язниці. У 2016 році, коли його спіймали втретє, влада країни вирішила видати його США. У липні 2019 року Ель Чапо засудили у США до довічного тюремного ув’язнення. 

Вартість цього непоказного на вигляд будинку з історією складає 3,83 мільйона песо, або 5,24 мільйона гривень.

Однак перлиною лотереї стане інший будинок ㅡ маєток колишнього лідера картелю «Хуарес» Амадо Каррільо Фуентеса. Цей об'єкт оцінюють у понад 77 мільйонів песо (понад 105 мільйонів гривень).

Цей будинок розташований в елітному житловому районі на півдні столиці Мексики та має площу понад 3000 квадратних метрів. Хоча Каррільо керував наркобізнесом в Сполучених Штатах, він володів десятками будинків та особняків по обидва боки кордону.

У його маєтку є басейн з підігрівом, дев'ять кімнат, дитячий ігровий будиночок, сауни, джакузі та винний льох.

Як зазначають місцеві ЗМІ, влада Мексики вже намагалась продати вилучені у злочинців об'єкти, але без успіху. Всього загальна вартість об'єктів, виставлених на лотерею, складає 12,5 мільйона доларів. У травні президент Андрес Мануель Лопес Обрадор заявив, що зібрані гроші підуть «назад до народу» та допоможуть придбати вакцини проти COVID-19.

Якщо ж у лотереї виграє іноземець, то за законодавством Мексики він не зможе претендувати на нерухомість у прикордонних районах, пляжах та узбережжях країни. Якщо ж щасливчику випаде така нерухомість, вартість призу йому можуть видати грошима.

Влада Мексики провела аналогічну лотерею у 2020 році, головним призом якої був президентський літак. Але спеціально обладнаний Boeing 787 Dreamliner не вдалося продати. Літак став предметом насмішок, а люди запитували, що переможець лотереї з ним робитиме.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ