ВЛАСНА ЕЛЕКТРОСТАНЦІЯ НА ВЛАСНІЙ САДИБІ

За матеріалами інтернет-видань 04.11.2023 331

Винахідник з Дніпра власноруч збудував електростанцію у себе на городі

04.11.2023

Житель Дніпра самостійно збудував вежу, яка генерує електроенергію. Згодом чоловік встановив сонячні панелі, повідомляє "Дніпро Оперативний" з посиланням на "ДніпроTV".

Олександр Клименко не боїться відключень світла, адже сім років тому побудував вітрову електростанцію. Вежа заввишки більш ніж 8 метрів стоїть посеред городу. Чоловік каже, що всю роботу продумував та втілював самостійно. За його словами, жага до майстрування з'явилася ще з дитинства, та він і досі вдосконалює щось у будинку. 

«Не було в мене інтернету, нічого не було, все з голови. Я шість місяців цю вежу варив», — розповідає він. 

Згодом чоловік вирішив додатково до станції встановити сонячні панелі. Для автоматизації їхньої роботи потрібні були певні витрати, а саме 3 тисячі доларів. Проте у пенсіонера таких грошей не знайшлося, тому справу він взяв у свої руки. Завдяки власним методам Олександа зібрані панелі обертаються на 320 градусів та міняють кут нахилу, аби вловити максимум сонячного світла.

«Три тисячі доларів, ну де пенсіонеру взяти такі гроші. В мене їх немає, пенсія невелика, а з дітей не беру я грошей. Думаю, я щось сам придумаю.» – каже чоловік.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ