Вночі москалі обстріляли Нікопольщину, поранили чоловіка

Григорій Давиденко 13.10.2022 427
На зображенні може бути: на відкритому повітрі та цегляна стіна
 
      Цієї ночі московитські терористичні війська продовжили підлу тактику, яка абсолютно ігнорує Міжнародне гуманітарне право, закони і звичаї ведення війни. Умисні обстріли важкою артилерією мирних міст і сіл вони здійснювали й раніше, в Ічкерії, Грузії, Сирії. Та якоїсь кари за це тоді не отримали. Відтак зараз розперезалися іще потужніше. Санкції - це добре, але слід діяти кардинальнішеі. Суттєво вплине лише визнання світом, принаймні його більшістю, рф державою-терористом, та повна економічна блокада. Складно ухвалити? Так. А хіба мирним жителям прифронтової смуги України легко жити в таких надзвичайних умовах?
     Нові нічні воєнні злочини ординців у СІчеславщині перелічив у своєму ранковому повідомленні голова обласної ради Микола Лукашук:
         - Нікопольщину знову тероризували російські окупаційні війська. Били з важкої артилерії і «Градів».
🔺Нікополь протягом ночі накривали з РСЗВ кілька разів поспіль в різний час. Внаслідок обстрілів один 59-річний чоловік дістав поранення. Нині він у лікарні під наглядом медиків.
В місті понівечено майже три десятки житлових будинків, лікарню, музей, дитсадок, будівлю собору, фабрику, газогони і лінії передач. Кілька тисяч родин поки що без світла. В приватному будинку сталася пожежа, яку вже загасили. Дві господарські споруди розбиті.
Прилетіло і в Марганецьку громаду. Люди не постраждали.
🔺Інші райони області пережили цю ніч без надзвичайних ситуацій. Щодо радіаційного фону – перевищення показників не зафіксовано.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ