Вночі московія била по Криворізькому та Нікопольському районах

Григорій Давиденко 22.06.2023 265
Немає опису світлини.
  
   Історія нічому не вчить, лише карає за незнання уроків, зауважив історик Василь Ключевський більше століття тому. Сьогодні ми навіч бачимо правдивість цієї тези. Рівно 82 роки тому, 22 червня 1941 року, на мирні українські міста посипалися німецькі бомби. Тоді продовжилася Друга світова війна, яку організував радянський союз. сталін використав гітлера, як ляльку на паличці в театрі. Це на базі багатьох, засекречених раніше москвою фактів довели відомі історики світового рівня - українець Віктор Суворов і росіянин Марк Солонін.
    За наслідками Другої світової, згідно з Вікіпедією, 10 уцілілих гітлерівських верховодів були засуджені Нюрнбергським трибуналом до кари на горло, троє - до довічного ув'язнення, кілька генералів - до тривалих строків тюрми.
   Але не менші злочини кремлівської кліки на чолі зі сталіним досі не розглянув Нюрнберг - 2. За це з листопада 1943-го аж до розпаду "союзу непорушного" затято боровся Антибільшовицький блок народів під проводом Ярослава та Ярослави Стецьків. Та демократичний світ не "дотиснув", не довів до лави підсудних трибуналу агресивний союз. Згодом так само не стало політичної волі довести до Міжнародного трибуналу ерефію - за військову агресію проти Молдови, Чечні, Грузії, Сирії, України. Світ ніяк не прокинеться, вже ціле століття...
   А українці, як і 82 і 105 років тому, просинаються тепер від вибухів рашистських снарядів. Про нові воєнні злочини орди у Січеславщині щойно повідомив голова Дніпро ОВА Сергій Лисак: 
   - Вночі ворог вдарив ракетами по Криворізькому району.
Понівечив житловий сектор. Пошкоджені 10 приватних будинків, господарська споруда, гаражі та авто. Побиті газопровід, водогін і лінії електропередач. Головне - минулося без жертв.
▪️Гучно було й у Нікопольщині. По району рашистська армія відкривала вогонь тричі. З важкої артилерії цілила по Нікополю. Люди не постраждали.
Рятувальники ще обстежують місця прильотів.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ