Вночі окупанти обстріляли Криворізький та Нікопольський райони

Григорій Давиденко 19.10.2022 325
На зображенні може бути: у приміщенні
 “москва, узявши з вас присягу, як захоче, так з вами і з Вітчизною нашою вчинить. І тоді присяга ваша й душу вашу занапастить, і Вітчизну в безодню кине, і вольностей позбавить.” Так переконував українців Генеральний писар Війська Запорізького низового Пилип Орлик (пізніше гетьман), не зраджувати Україну і гетьмана Івана Мазепу перед Полтавською битвою 1709 року. Ті, хто не дослухалися цієї поради, гірко каялися до кінця своїх днів. Зокрема і чернігівський полковник Павло Полуботок, який сконав у Петропавлівській фортеці від царської "милості" за зраду під Полтавою. Тепер московія вже нічого не приховує і пнеться відкрито загарбати Україну.  Та не вийде, бо рабства майже стовідсотково не хоче ніхто з українців. 
      Про нічні чергові ідіотські, збройні "претензії" держави-терориста рф повідомив уранці голова Дніпроперовської облради Микола Лукашук:
     - російські окупаційні війська тероризували Дніпропетровщину всю ніч. Атакували Криворізький та Нікопольський райони.
🔺У Криворізькому районі окупанти вдарили по об‘єкту енергетичної інфраструктури. Є суттєві руйнування.
Без світла залишились населені пункти в Софіївській, Широківській, Зеленодольській, Апостолівській громадах і один із районів Кривого Рогу. Через знеструмлення не працюють насосні станції, тому відсутнє і водопостачання. Аварійні бригади працюють.
       Також в Кривому Розі ворог атакував житловий будинок. Є пошкодження даху й перекриття квартири. Попередньо – без жертв.
🔺По Нікопольщині били з «Ураганів», «Градів» і ствольної артилерії. Зокрема – по Марганецькій та Червоногригорівській громадам. Люди неушкоджені, зачепило приватні будинки.
🔺Інші райони області ворожих атак не зазнали. Перевищення радіаційного фону не зафіксовано.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ