Вночі рашисти обстріляли Нікопольщину і Великомихайлівську громаду, поранили чоловіка

Григорій Давиденко 09.08.2022 384
На зображенні може бути: на відкритому повітрі
ЦІєї ночі московські окупаційні війська вкотре довели, що на планеті Земля ніякий закон їм не писаний. Вони воюють і з мирним населенням, пристарілими, жінками і дітьми. Увесь світ визнає Женевські конвенції про захист жертв війни, це міжнародні багатосторонні угоди в галузі законів і звичаїв війни, спрямовані на захист жертв збройних конфліктів. За Вікіпедією, вони підписані 12 серпня 1949 на Дипломатичній конференції ООН, що відбулася в Женеві з 21 квітня по 12 серпня 1949. Набрали чинності 21 жовтня 1950 року. До Женевської конвенції приєдналися понад 190 держав, тобто майже всі країни світу. Проте рф 12 листопада 2019 року відкликала заяву, яка була зроблена СРСР при ратифікації додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту прав жертв міжнародних військових конфліктів. Тому демократичний світ мусить підготувати і провести Нюрнберг-2, де нарешті засудити злочини держави-терориста рф проти мирного населення України. Їхнє число, за даними Офісу генпрокурора України, вже перевершило 27 тисяч.
Про нові воєнні злочини держави-терориста рф у південних краях Січеславщини повідомив уранці 9 серпня голова обласної ради Микола Лукашук:
- Уночі окупанти обстріляли Нікопольський та Синельниківський райони.
🔺Тричі вдарили по Нікополю, випустили близько 120 снарядів РСЗВ.
Внаслідок обстрілу один чоловік 1977 року народження дістав осколкові поранення і перелом, нині він у лікарні.
Під ворожий вогонь потрапили об‘єкти трьох підприємств. Знищено один трансформатор, пошкоджено майстерні, техніку та адміністративно-побутові будівлі.
Окрім цього, є пошкодження двох житлових будинків та легкової автівки. На місці обстрілу виявлено уламки від «Градів».
🔺Неспокійно було і у Синельниківському районі – там російські окупаційні війська вдарили по Великомихайлівській громаді. У багатоквартирному будинку вибиті вікна. Без постраждалих.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ