Воєнком з Дніпропетровщини «за своїми законами» збагатився на 8,5 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 18.08.2023 354
Воєнком з Дніпропетровщини «за своїми законами» збагатився на 8,5 млн. грн.
НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення на майже 8,5 млн. грн ексначальника Дніпропетровського обласного ТЦК СП Анатолія Пікала за результатами моніторингу способу життя.
 
У декларації за 2020 рік Пікало зазначив, що ні він, ні його близькі не мають жодних грошових активів. Однак моніторинг встановив, що його батько впродовж останніх 4 років набув рухоме та нерухоме майно на 7 889 650 грн: дві квартири в Дніпрі, автомобілі VOLKSWAGEN PASSAT, FORD RANGER, автомобіль AUDI А6, VOLKSWAGEN ID.6.
Батько воєнкома також став єдиним засновником та кінцевим бенефіціарним власником фірми зі статутним капіталом 1 100 000 грн, сформованим за рахунок його власних готівкових коштів.
 
У липні 2023 року ця фірма набула у власність частку торговельного комплексу вартістю 1 150 000 грн.
Дружина воєнкома минулого року отримала в подарунок від свого батька 65 тис. дол. США, хоча його законний дохід за все життя значно менший.
Сам ексначальник Дніпропетровського ТЦК у 2021 році придбав дві земельні ділянки та житловий будинок.
 
НАЗК спільно з другим відділом боротьби з організованими групами з ознаками корупції Департаменту стратегічних розслідувань Національна поліція України встановило, що сукупний дохід воєнкома та його близьких осіб із законних джерел є значно нижчим за вартість всіх набутих вищезазначених активів.
Всі зібрані факти НАЗК передало до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону для долучення їх до матеріалів кримінального провадження та здійснення досудового розслідування стосовно воєнкома.
 
 
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ