ВПЕРТО ВЕРТАЮТЬ ДОВОЄННІ ПОДАТКИ

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2023 414

Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ, експерт із соціальної політики.

 
 

Попри обурення суспільства владна більшість не припиняє спроб повернути довоєнні норми — податки, перевірки, обмеження, покарання тощо. Для цього Верховна Рада за поданням уряду ухвалила законопроєкт №8401 про скасування пільг з оподаткування, які були запроваджені для малого і середнього бізнесу на час війни.

Підприємці в Україні ледве виживають. Цей закон — нищівний для вітчизняного бізнесу та економіки. Пільгова система оподаткування мала б працювати до кінця війни, а бажано — ще хоча б рік і після неї.

На засіданні робочої групи експерти та свідомі народні обранці намагалися пояснити присутнім провладним депутатам, що зараз нема жодного аргументу, аби повертати «драконівське» оподаткування і перевірки, однак «слуги народу» не збираються враховувати інте-ресів українського бізнесу.

При цій нагоді дві цифри. Дві суми. У вигляді премій від розміщення коштів колишнього Сбєрбанку росії власникам банку «Авангард» Костянтину Стеценку та Макару Пасенюку виплачено 580 млн гривень. А для виплати допомоги постраждалим від повені внаслідок підриву Каховської ГЕС Кабінет Міністрів вирішив виділити 560 млн гривень. Як порівнювати ці дві суми. Одна для двох осіб, а інша для кільканадцяти сотень мешканців постраждалого регіону як мінімум в межах трьох областей.

"Сільські вісті"

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ