ВРП відбілює суддю Тандира, який убив нацгвардійця

За матеріалами інтернет-видань 02.02.2024 285
 
   "Оновлена" Вища рада правосуддя вчора ухвалила два абсолютно відірвані від реальності рішення.
    Одним ВРП зупинила дисциплінарну справу по судді Олексію Тандиру, тому самому, який п'янезним за кермом 26 травня 2023 року убив нацгвардійця. Іншим - залишила на посаді корупціонера Гальонкіна, розмови якого про замовні рішення зафіксувало НАБУ.
  Виявляється, доповідач по Тандиру, член ВРП Саліхов "не встиг" за кілька місяців з часів смертельної ДТП зібрати докази, а тепер... іде у відпустку 🤯 Тому справу зупинили. А у грудні спритний Тандир встиг переписати майно на дружину і розлучився з нею.
    Питання до членів ВРП.
   Про що тоді були всі ці розмови про приорітизацію справ, якщо навіть по такій резонансній справі ви ні біса "не встигаєте"? Скільки ще має загинути наших захисників від рук бухих потвор у мантіях, аби ви робили свою роботу?
   І якщо ви думаєте, що це якийсь збіг чи випадковість - то не варто. Право їздити бухими в очах членів ВРП, очевидно, священне.
   Бо саме при "вирішенні питання" про нетверезих водіїв НАБУ записало голову Полтавського апеляційного суду Гальонкіна: "ми люди нормальниє, ми ж всігда на все підем... єслі нада допомогти, ми всігда поможем" - це реальна цитата.
   Реакція ВРП?
   Сувора догана і позбавлення доплат на 3 місяці. І цей "суддя" далі може керувати апеляційним судом цілої області (!) і жити в будинку-церкві на 661 кв. м. (це реальна історія, лінк у коментарях).
Питання до всіх.
   На біса нам така ВРП?
   Нащо тоді були всі ці перезавантаження, якщо "оновлений" орган неприкрито відмазує корупціонерів і убивць?
   Питання, до речі, далеко не риторичні.
В 2016 ми як країна ухвалили рішення про те, що вибираємо для вирішення питань суддівської кар'єри модель "суддівського самоврядування", де все чи майже все вирішують самі судді. Упевнений - помилкову.
   І якщо так піде і далі, просто черговим "перезавантаженням" ВРП все не обійдеться. Про "суддівське самоврядування" потрібно буде забути. Імовірно - назавжди. Є цілі країни ЄС, які живуть без суддівських рад - і нічого.
   Якщо судді настільки відірвані від реальності і настільки плювати хотіли на країну і її громадян - громадяни знайдуть спосіб покласти цьому край.
   Я лише сподіваюся, що на наступному витку все так само відбудеться в цивілізованій площині Конституції, законів і їх виконання.
   Але переконання у цьому в мене зовсім немає.
   P. S. Рішення про зупинку по Тандиру ухвалили члени ВРП Саліхов, Мельник і Бурлаков.
   Про залишення на посаді Гальонкіна - Плахтій, Котелевець, Лук'янов і Кандзюба (останні двоє були спочатку за звільнення, але пішли врешті на компроміс).
   Михайло Жернаков, доктор юридичних наук, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ