ВРП звільнила недоброчесних суддів Інну Масло та Інну Отрош-молодшу, - ЦПК

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2024 56
На зображенні може бути: 1 особа та текст
   Вища рада правосуддя звільнила суддю Вищого адмінсуду Інну Масло, яку НАБУ оголосило в розшук. Антикорупційні органи підозрюють суддю в недекларуванні на 7,8 млн грн.
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Зокрема, суддя приховала дві земельні ділянки та два будинки в передмісті Києва, якими користувалась разом з чоловіком упродовж 2020 року.
   Хоча будинки офіційно і не введені в експлуатацію, однак є цілком придатними до проживання. Їхня вартість становить понад 4 млн грн і майже 2 млн грн відповідно. Земля, на якій вони розташовані, вартує по 1 млн кожна.
Таким чином, загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 7,8 млн грн.
   Оскільки місцеперебування судді не встановлене, її оголосили в розшук.
Масло ще у березні 2022 року виїхала з України, не здійснювала правосуддя, не виходила на зв’язок, але за той же 2022 рік отримала аж 673 тисячі грн суддівської винагороди.
   Як не дивно, але суддя ще й попросилась у почесну відставку з довічними виплатами. ВРП її прохання не задовольнила. А тепер ще й звільнила. Без вихідної допомоги та довічних виплат.
На зображенні може бути: 2 людини та текст
   Також ВРП звільнила і суддю Господарського суду міста Києва Інну Отрош. Це показове рішення, яке дає надію на очищення судової системи 🔥
   Нагадаємо, Отрош - це донька ексголови Печерського суду Києва, яка сумнівним чином отримала посаду судді Господарського суду Києва.
   Крім того, вона вже після окупації Криму відвідувала рф. Вона також регулярно їздила в окупований Крим і фактично звинувачувала Україну в анексії півострова.
Отрош під час засідання ВРП намагалась звинуватити у всіх гріхах громадські організації, але це їй не допомогло.
   Втім, знайшлось троє членів ВРП, які голосували проти звільнення Отрош-молодшої. Це Сергій Бурлаков, Віталій Саліхов та Інна Плахтій. Всі вони раніше неодноразово намагались (інколи успішно) рятувати недоброчесних суддів.
І це ще один доказ, що коли ми кажемо, що хтось зашкварений і їм не місце на важливій посаді (як ці троє з ВРП), то ми точно знаємо, що кажемо.
   А поки що фіксуємо проміжну перемогу. Це рішення дає шанс на подальше очищення судової системи. І доводить, що наші зусилля з перезавантаження судових органів не були марними.
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ