ВСЕОЗБРОЇВСЯ: цілий арсенал боєприпасів виявили у мешканця Новомосковського району

Микола Ясень 03.08.2024 132

 

Правоохоронці на подвір"я його власного домоволодіння завітали то зовсім з іншої причини. Поступив сигнал, що проворний на вдачу чоловік ніби захоплюється вирощуванням на своїй пнрисадибній ділянці сировини для наркотичногно зілля. Зрозуміло, що це знадобилося перевірити.

Так от, а заодно при цій нагоді й виявилося, що 36-річний чоловік за місцем мешкання зберігав паралельно майже 2,5 тисячі набоїв, близько 25 підривних пристроїв та 9 димових шашок. Окрім цього, на присадибній ділянці поліцейські знайшли дійсно і насадження конопель.

Як же все це сталося? Як повідомили у поліції Дніпропетровської області, 2 серпня в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшук на території домоволодіння місцевого мешканця. Під час обшуку на подвір’ї фігуранта у вантажному причепі поліцейські і знайшли та відразу вилучили боєприпаси та вибухові речовини.

Всі речові докази направили на проведення експертизи, за результатами якої буде ухвалене рішення про пред’явлення бідоласі повідомлення про підозру. А поищо поліцейські встановлюють походження та мету зберігання боєприпасів.

За даним фактом слідчі розпочали ще одне кримінальне провадження - також і за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

До речі, раніше ми якось повідомляли, що у іншого мешканця Новомосковська уже вилучали арсенал зброї та боєприпасів. Себто можна з повним правом завляти, що для Новомосковщини це не поодинокий випадок.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ