Всі активи путіністів в Україні мають бути направлені на закупівлю ППО

За матеріалами інтернет-видань 10.10.2022 449

       Жовтень 2022 року. кремль посилює терор столиці та інших українських міст. В українському політикумі досі ідуть дебати, чи конфісковувати майно росіян, білорусів та колаборантів на території України.

Якщо у поміркованих політиків і були сумніви, чи потрібно без огляду конфісковувати всі кошти і майно росіян на території України. То після масованого обстрілу України вони мали бути розвіяні з першим димом від пожеж над мирними містами.

      Надалі затягування часу щодо конфіскації може бути лише умисною зрадою на шляху української перемоги.

По-перше, вісім місяців великого терору українців мали бути достатнім часом, щоб напрацювати всі необхідні законодавчі зміни і процедури для конфіскації. Настав час конфіскувати.

         По-друге, не має бути жодних дискусій про "хороших росіян" і поганих. Всі російські бізнесмени, які заробили свої статки на державних контрактах путінської росії і потім скуповували активи в Україні – це і є путіністи без виключень. Маю надію додатково не треба пояснювати, чому варто конфісковувати активи у поплічників лукашенківського режиму і місцевих колаборантів на кшталт "опзж".

        По-третє, в бюджеті обʼєктивно закінчуються кошти. Тому нехтувати таким важливим ресурсом під час війни – це національне самогубство. У цьому контексті грає міжнародний аспект. Ми просимо союзників націоналізовувати активи росіян за кордоном і передавати їх Україні на відбудову. Тож чому самі не демонструємо ініціативу у цьому питанні?



        На останок треба дещо уточнити. Конфіскація має бути реальною і підзвітною. Не просто піар-слайдами з великими цифрами, як це було у попередні роки. Нагадаю, що з 2014 року різноманітні органи влади активно шукали і арештовувала активи "сімʼї" януковича. Проте більшість знайденого майна - замість конфіскації - перейшла до нових власників, повʼязаних із самою владою! Держава фактично націоналізувала мізер від тих сум, що були розкрадені при Януковичу.

А чи купувати на виручені кошти від конфіскації ППО чи інші речі для ЗСУ – нехай вирішує Генштаб. На них всі надії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ