Всі земельні ділянки Слобожанської громади намагатимуться цього року засіяти

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2022 325

Слобожанська селищна рада закликає всіх жителів  громади засіювати та засаджувати всі наявні земельні ділянки. Повідомляє FB - сторінка Слобожанської ОТГ, передає " Фермер Придніпров'я". Зокрема, вона пропонує землевласникам:
"Якщо ви не можете обробляти свої земельні ділянки, пропонуємо виділити їх на сезон для огородництва тим, хто бажає отримати урожай. У разі вашої доброї волі, звертайтеся до виконавчого комітету Слобожанської селищної ради за номером телефону - +38(056) 719-91-47.

 Особливо звертаємося до тих власників, які тривалий час не використовують свої ділянки ні під будівництво, ні для городництво. Продовольча безпека у цьому році буде у пріоритеті. Бо за попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових: 53% гречки, 68% помідорів, 36% картоплі, 46% цибулі, 38% моркви, 45% огірків, 32% капусти, 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді", - йдеться у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ