Вже 26 березня живемо за літнім часом

За матеріалами інтернет-видань 24.03.2023 348
Вже 26 березня живемо за літнім часом

26 березня 2023 року Україна переходить на літній час. Стрілки годинника потрібно перевести на годину вперед о 03:00 ранку.  Ці   додаткові 60 хвилин у нашому розпорядженні вплинуть на людську працездатність і продуктивність. Чимало людей залежать від механічного годинника, бо їх біологічний не встигає підлаштовуватися.
Наразі в Україні, як і в понад 100 країнах світу, діє літній і зимовий час. Жовтень і березень для українців стають переломними місяцями, коли час помічаємо особливо реально. Переведення годинника відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів №509 від 13 травня 1996 року «Про порядок обчислення часу на території України».
Додамо, що 161 країна, серед яких Гвінея, В'єтнам, Алжир, Афганістан, Ангола, Китай, росія, Кенія, Індія, Об'єднані Арабські Емірати, Туніс, Перу, Японія, Південна Корея, Північна Корея, Філіппіни, Пакистан, Афганістан та інші, не переводить годинників.  
Ідея двічі на рік переводити стрілки годинника належить Великобританії, де 100 років тому це здійснили вперше і мотивували тим, що  перехід  допоможе значно економити витрату енергетичних ресурсів.  


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ