Я особисто не знаю тих журналістів, які можуть подякувати Олександру Ткаченку, - Сергій Томіленко

За матеріалами інтернет-видань 21.07.2023 425
Я особисто не знаю тих журналістів, які можуть подякувати  Олександру Ткаченку, - Сергій Томіленко

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко прокоментував відставку Міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка. Повідомила Дніпропетровська обласна організація НСЖУ.
Він, зокрема, зауважив, що особисто не знає тих журналістів та редакторів, які можуть сказати «дякую» колишньому журналісту, який зараз йде з міністерської посади.

На думку Сергія Томіленка, Олександр Ткаченко, як колишній журналіст за освітою та досвідом роботи, не йшов на конструктивний діалог з представниками медіаспільноти.

"Обговорення проекту Закону про медіа відбувалося в конфліктний спосіб – з ігноруванням пропозицій реальних медіа і повною байдужістю (і нерозумінням) до  запитів ЗМІ з регіонів.
Для Міністра не існує галузі друкованих ЗМІ в Україні. Наради за участі сотень редакторів, які проводила і проводить НСЖУ, заклики до реагування на критичну ситуацію з недоступом українців до поштової доставки газет (через масове закриття відділень «Укрпошти» і звільнень листонош), пропозиції галузі до державної інформаційної політики – все це стає «білим шумом» для урядовця, який хоче керувати медіа, але не допомагати їм", - підкреслив Сергій Томіленко.

Він додав, що війна проявила Міністерство як лобіста національного телемарафону і державного мовлення. У той час, коли всеукраїнські онлайн-медіа, регіональні та локальні ЗМІ були кинуті напризволяще.
Інформполітика розумілася посадовцем лише як контроль і регулювання, а не діалог, підтримка та розвиток.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ