Як діяла 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада під Балаклією

Григорій Давиденко 15.09.2022 362

Від Криму до Донбасу. Легендарна розвідрота 25-ї окремої повітряно-десантної  бригади

  Несподівана атака ЗСУ у вересні в Харківщині, на батьківщині легендарного кошового отамана славного Війська Запорізького низового Івана Сірка, безперечно, увійде в усі підручники воєнного мистецтва. Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес дуже високо оцінив операцію українських військових з деокупації територій Харківської області.

      Як передає Укрінформ, про це він сказав в інтерв’ю Times Radio.

«Було зроблено багато роботи як українським Генеральним штабом, так і партнерами зі США, Великої Британії та інших країн, щоб створити умови для цієї операції. Постійні удари по російській логістиці, командних пунктах, системах ППО створювали хаос серед російських військ, яким було дуже важко зрозуміти, що відбувається, і які лінії оборони потребують посилення», - сказав Годжес.

   А відомий військовий журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в ФБ розповів про складові цієї перемоги - успішну атаку групою розвідників вантажного авто  і двох танків моковитів:

       - 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада прорвала оборону росіян під Балаклією, і для розгрому противника в його тил вийшли групи бригадної розвідки, які провели серію блискучих раптових атак у російському тилу. На трасі Волохів Яр - Ізюм кидається у вічі одна із засад, коли група десантників атакувала конвой у складі вантажівки зі снарядами, яку прикривало два танки Т-72Б3М 26-го танкового полку 47-і дивізіі зс рф. Десантники з гранатомета із близької відстані влучили в КамАЗ, вантажівка вибухнула та розлетілась на шматки, залишивши глибоку вирву на трасі. А танки супроводу в панці злетіли в кювет - один вліво, інший - вправо. З екіпажів залишилось тіло танкіста та тіло мічмана Тихоокеанськоо флоту, інші росіяни в Камазі випарувались.

    Обидва новітніх танки увійдуть до складу ЗСУ, вони абсолютно в робочому стані. Швидкі та децентралізовані діі малих груп десантників, які прорвалм російську оборону на значну глибину стали ключовим фактором ефективних непрямих дій проти об’єкту атаки та повного колапсу російськоі оборони.

Танковий конвой РФ знищений десантниками 25-ї бригади під Ізюмом. 18+


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ