Як не ловлять гав, поки іде війна

Микола Ясень 13.03.2022 835

Це уже мало хто й пам”ятає, але що було, то було: у серпні ще 2016 року фірма під доволі гучною назвою «Євробуд Плюс», яку очолює Карен Антонян, бадьоро доповіла про завершення ремонту доріг у Павлоградському районі. Тепер, мовляв, між багатьма тамтешніми селами «хоч котись». Одначе слідом відбулася й неприємність, про котру намагалися голосно не говорити: було відкрито кримінальне провадження за підозрами «про ймовірне завищення вартості виконаних робіт». Отож у зв”язку з розкраданням бюджетних коштів – ви зрозуміли? Що незабаром, у грудні того ж 2016 року, коли прокуратура витребувала документи стосовно ремонтних робіт, і підтвердилося.

То як гадаєте – чим все це скінчилося? А тим, що фірма Карена Антоняна схоже й переляку не зазнала. Адже уже наступного 2017 року їй «доручили» займатися реконструкцією однієї з тих доріг, яка з Павлоградщини  веде у бік Краснокутська та Богодухова сусідньої Харківської області. Де «Євробуд Плюс» зміг відзначитися тим же: новий асфальт поклала менше, ніж на 3 кілометрах, а з бюджету отримала за повні 4 км. Як наслідок – нова кримінальна справа, відкрита у лютому 2018 року…

І пішло, і поїхало: менше, ніж через рік «Євробуд» приплюсував до своїх «старань» третє слідче провадження. На цей раз вигравши тендер на ремонти автошляхів знову не лише свого району, а й тієї ж сусідньої Харківської області, асфальт успішно «закупляла» на недобудованому заводі, де насправді ще не було налагодженого виробництва. Як і чимало інших будівельних матеріалів у фіктивних фірм, котрі просто не мали і не могли мати того, що наче продавали. А тільки ж трагізм як першого провадження від 2016 року, так і обох наступних полягає в тому, що жодне з них не скінчилося передачею матеріалів до суду. Чому? Це треба питати доблесних стражів правопорядку. Хоч секрету великого тут немає: фірма «Євробуд Плюс» здавна і постійно явно ходить в «фаворитах» павлоградських слідчих органів. І ви повірите, неначе винятково за гарні очі?!

Та повний трагізм, як на нас, дав про себе знати буквально у ці дні. Коли стало зрозуміло, що фірма Карена Антоняна в ціні і серед керманичів органів державної та самоврядної влади Павлограда. Щойно павлоградський міський голова Анатолій Вершина узаконив тендер на ремонт прибудинкових доріг по вулицях Можайського, 8 і Челюскінців, 8, який виграв, як не важко здогадатися, «Євробуд Плюс». За мільйон двісті тисяч гривень з 1 червня ц. р. він замінить там асфальтне покриття, також встановить три люки і вздовж тротуарів бортові плити.

Здавалося б, що тут поганого? Облаштовувати і прибудинкові території слід! Але чи сьогодні цим аж бігом перейматися, коли в Україні війна і держава усі кошти закликає спрямовувати на потреби Збройних Сил та захист країни від російських загарбників? А далі ж, як уже не раз казав Президент Володимир Зеленський, доведеться зайнятися відбудовою зруйнованого в українських містах та селах. Чи у даному випадку якраз і розрахунок на те, що поки шум та гам, військовий стан можна бодай ще трішки поцупити з казни?! Може навіть й з тих міркувань, що чим ця війна скінчиться, їм у Павлограді ще не відомо, отож грошики можуть однак пропасти… Жах, коротше. Бо якщо ми правильно зрозуміли, певна сума фірмі «Євробуд Плюс» уже й перерахована. Аби фірма підготувалася у червні розпочати у двох дворах ремонт прибудинкових доріг.

                                                                                     


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ