ЯК ПЕРЕЗИМУВАТИ НАСТУПНУ ЗИМУ?

За матеріалами інтернет-видань 28.08.2023 417

Тисячі генераторів не вирішать проблему: Борис Філатов про підготовку Дніпра до опалювального сезону

Минула зима була дуже складною для України. росіяни не шкодували зброї, аби завдати якомога більшої шкоди нашій енергетиці, аби позбавити людей світла і тепла. Але, незважаючи на всі загрози і всі складнощі, українці пережили ту зиму. Але минає літо і скоро почнеться новий опалювальний сезон. Експерти вже неодноразово наголошували, що ця зима буде складнішою. У Дніпрі розпочали активну підготовку до нових холодів як тільки завершився опалювальний сезон. Комунальники виконали чимало роботи, але проблемні місця все ж таки є.

Мер Дніпра Борис Філатов у інтерв’ю LB live розповів, з якими проблемами зіткнулися під час підготовки до нового опалювального сезону та чи зможе їх вирішити достатня кількість генераторів, повідомляє “Наше місто” з посиланням на “Дніпро оперативний”.

Проблеми є, але не про всі можна казати

«Коли ми розповідаємо про підготовку до нового опалювального сезону, є деякі речі, про які не можна казати публічно. Наприклад, до нас нещодавно приїжджав керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький. Він почав свою інспекційну поїздку по Україні з Дніпра як з ключового регіону. Мені не вдалося побувати на цій нараді. Для того, щоб ми могли поспілкуватися, ми пересіклися на трасі. Є проблеми з безпекою розподільчих станцій, з їхнім укріпленням, з антидроновим захистом. Про це публічно ми не будемо зараз спілкуватися. Всім цим ми займаємося з центральними відомствами і з військовими», – підкреслив Борис Філатов.

Генератори всіх проблем не вирішать

«Є ілюзія, що можна накупити сотні генераторів, і на цих генераторах втримати систему. Це неможливо технічно. Так, чим більше генераторів, тим краще. Але неможливо втримати систему на генераторах. А у людей є така ілюзія: чому ви не придбаєте генератори? А чому ви не будуєте 5 чи 10 тисяч пунктів незламності? Це була слушна ідея президента, я її повністю підтримую, але, знаєте, пункти незламності – це більш як філософія, щоб люди могли збиратися, щоб вони бачили, що ними опікуються, щоб вони могли підзарядити телефони, попити кави. Але неможливо мільйонне місто, навіть якщо у нас буде 50 тисяч пунктів, у разі блекауту туди перемістити. Ми готуємося, все, що можна, ми робимо. Наприклад, щоб підтримати критичну інфраструктуру, ми другі в країні після Ірпеня придбали надпотужний газовий генератор. Фактично, він може тримати систему КП “Теплоенерго”. Однак до кожної квартири ми не можемо на генераторах подати електропостачання», – розповів міський голова.

Не продавайте генератори, вони вам знадобляться

«Ніхто не знає, що ці падлюки задумали і як вони далі будуть бомбити. Я розумію, що в нас посилюється ППО, запас наших можливостей, але давайте не бути у мильній бульбашці того ж телемарафону. Я не можу рекомендувати людям закуповувати “Екофлоу” за знижками, але я можу рекомендувати: якщо вони у вас є, краще не продавайте», – порекомендував містянам мер.

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ