Як працює «Укрпошта» в Дніпропетровській області

Прес-релізи 13.06.2024 335
Як працює «Укрпошта» в Дніпропетровській області

«З Вінниці до Дніпра газета їде менше доби, а з Дніпра до Криничок і сіл громади вона добирається п’ять (!) днів», - обурюється редакторка газети «Нові рубежі» Галина Литовченко з Криничок. Незважаючи на воєнні умови, видання зберегло свою цілісність і намагається утримуватися на плаву, якби складно не було.
Втім, неймовірних складнощів додає саме "Укрпошта". За словами пані Галини, номер газети «Нові рубежі» за 31 травня взагалі зник.

"3 червня ми в редакції весь день намагались з’ясувати, куди подівся номер газети «Нові рубежі» за 31 травня. 29 травня о 15.30 номер був зданий у друк до Вінницької друкарні електронною поштою. 30 травня, у четвер, о 14.30 газета була доставлена в Дніпро, на центральне відділення сортування «Укрпошти», про що свідчить скрін документа «Нової пошти». Але до своїх передплатників до дев’ятої години 3 червня газета так і не дійшла", - зауважила редакторка.

Вона додала, що редакція зв’язалася з друкарнею – директоркою ФОП Юлією Перепьолкіною та відповідальною за передплату у Дніпропетровській обласній дирекції Катериною Пановою. Друкарня надіслала документ, що газету доставили вчасно. Працівниця Дніпропетровської дирекції пообіцяла з’ясувати все 3 червня. На жаль, за словами Катерини Олександрівни, вона не змогла з’ясувати, чому газета не дійшла до передплатників. Її, начебто, розсортували і повинні були розвезти по відділеннях.
Як повідомила  начальниця Божедарівського поштового відділення Валентина Іванівна Немченко, газета до них не прийшла.  Пані Валентина зв’язувалась і з колегами із Затишного, Кудашівки — така сама картина.

"Прикро, що з Вінниці газета менш ніж за добу була вже в Дніпрі. А от з нашого обласного центру до Криничок і сіл громади вона добирається п’ять! днів — і не відомо ще, чи добереться", - висловилася про пошуки чергового номера видання Галина Литовченко.

Редакторка звернулася до гендиректора «Укрпошти» із запитанням, чому така зневага у держпідприємства до журналістської праці?

"Шановний пане Смілянський, керівник усієї нашої «Укрпошти»! На останній за ліком нараді з редакторами регіональних медіа ви розповідали про захмарні зарплати ваших листонош, доставку газет на другий день виходу, тільки щоб були скриньки поштові на парканах (хай хоч пластмасова пляшка з-під пепсі-коли). А тепер знову ті самі проблеми з доставкою – газета за 31 травня нарешті дійшла до Криничок на поштове відділення аж 4 червня. Як вам вірити? Чому ви так зневажливо ставитесь до журналістської праці? Зрештою, до споживачів поштових послуг.
З липня 2022-го майже вже два роки ви уперто експериментуєте з доставкою газет, а точніше добиваєте місцеві медіа. Ті медіа, що залишились, ще якось, мов жабенята, б’ють лапками, щоб не потонути, вижити, нести слово до читача про війну, про захисників, які ціною свого життя роблять усе, щоб ми могли працювати. Я не знаю уже до кого звертатись і як волати про «диверсії» «Укрпошти» проти власного народу", - наголосила пані Галина.

 

Журналісти Дніпропетровщини

 

 

 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ