ЯК РОСІЯНИ ЗАДУМАЛИ «СПОКУСИТИ» БІЛОРУСІВ

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 259

Deutsche Welle/Sergey Elkin

росія готує провокації, щоб втягнути білорусь у повномасштабну війну

Служба безпеки України встановила, що росія хоче використати "вагнерівців", щоб втягнути білорусь у повномасштабну війну проти України.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Служба безпеки України отримала розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації "під чужим прапором" на стратегічному об'єкті Білорусі - Мозирському нафтопереробному заводі", - йдеться у повідомленні.

   За даними СБУ, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група з кадрових військових російських збройних сил та співробітників російських спецслужб, які відправлені на територію білорусі під виглядом "вагнерівців".


Ця рашистська ДРГ має здійснити провокацію на НПЗ під виглядом українських диверсантів. При цьому росія планує звинуватити Україну в спробі втягнути мінськ у повномасштабну війну, зазначили в СБУ.

    У СБУ повідомили, що Інформацію про запланований у білорусі теракт отримали з кількох джерел. Зокрема, про це розповів російський військовий, взятий у полон на Запорізькому напрямку.. Також кіберфахівці СБУ оновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні бранця.

"Встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому дали вказівку передислокуватися до білорусі як учасника приватної військової компанії "Вагнер"", - йдеться у повідомленні.

   На етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про так звану "спеціальну місію" на Мозирському НПЗ. У його телефоні знайшли віддалену листування з іншими виконавцями, знімки об'єкта та окрему інформацію про операцію.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ